eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Külföldi becslések a Kossuth téri létszámról

A miniszterelnök és a kormány távozását követelő eddigi legnépesebb demonstrációként jellemezték a nemzetközi hírügynökségek az esti Kossuth téri tüntetést.

Az AP amerikai és az AFP francia hírügynökség egyaránt 20 ezerre tette a résztvevők létszámát, míg a brit Reuters szerint 40 ezer ember gyűlt össze az Országház előtt, ahol már hatodik napja tart a miniszterelnök és a kormány távozását követelőo tüntetés.

Az amerikai hírügynökség kitért arra is, hogy korábban több résztvevőre számítottak, és a megmozduláson olyanok is részt vettek, akik eredetileg a Fidesz aznapra meghirdetett nagygyűlésén szerettek voltak megjelenni.

A Reuters megjegyezte, hogy a szélsőjobboldaliak felbukkanásának veszélye ellenére sem ismétlődtek meg a hét eleji tüntetéseket beárnyékoló erőszakos cselekmények.

A brit hírügynökség kitért arra is, hogy a magyarországi tüntetések elmélyítették a kormányzó baloldal és a jobboldali ellenzék közötti megosztottságot. A felek az október elsejei választások előtti térnyerés érdekében most kölcsönösen az erőszak szításával vádolják egymást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×