eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Az év végén távozik a HÖOK elnöke

Új elnök vezeti a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK) januártól. A szervezet hétvégén Székesfehérvárott rendezett tisztújításán Miskolczi Norbertet, a Budapesti Műszaki Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatóját választotta vezetőjévé - közölte Ekler Gergely jelenlegi elnök.

Az elnöki posztra egyetlen érvényes jelöltként pályázott Miskolczi Norbert. Ekler Gergely már korábban jelezte, hogy nem akarja mandátumát újabb két évre meghosszabbíttatani.

A tisztújításon jelenlévő 126 hallgatói önkormányzat 124 igen és 2 tartózkodás mellett választotta meg az új elnököt.

Ekler Gergely azt mondta: a jelenlegi helyzetben, különös tekintettel a tandíj kérdésére, igen nagy jelentősége volt annak, hogy a HÖOK erőt demonstráljon, és megmutassa egységét, elkötelezettségét a pártpolitikától független, alulról szerveződő hallgatói önkormányzatiság mellett.
 
A HÖOK jelenlegi elnöke közölte: egyhangúlag döntöttek arról, hogy ha az oktatási tárca nem teljesíti az általuk korábban megfogalmazott feltételeket, és nem készíti el a megadott határidőn belül a felsőoktatási törvény módosítását úgy, hogy abban már nem szerepel a tandíj, akkor októberben megtartják demonstrációjukat.

Egyhangúan döntöttek a HÖOK jogi státuszának átalakításáról is, erre az új felsőoktatási törvény szeptember 30-ig adott határidőt.
Ekler Gergely elmondta: közgyűlésükre meghívták Hiller István szakminisztert is, hogy adjon tájékoztatást a finanszírozási reform aktuális kérdéseiről, de sem a szocialista politikus, sem a tárca más képviselője nem jelent meg. Ezt azzal indokolták, hogy a Magyar Rektori Konferencia, a Felsőoktatási és Tudományos Tanács és a Felsőoktatási Kerekasztal megfelelő alkalmak az általános tájékoztatásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×