eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Feljelentik Gyurcsányt a tüntetők

Nyolc embert állított elő a rendőrség az éjszakai Kossuth téri tüntetésen csoportos garázdaság miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. A tüntetők eldöntötték, hogy feljelentik a miniszterelnököt.

Tafferner Éva elmondta: egy nőt a tüntetés rendezői adtak át a hatóságoknak, mert kés volt nála, négy embert pedig garázdaságért vettek őrizetbe. Három embert azért állítottak elő, mert nem voltak hajlandóak igazolni magukat.

A budapesti Kossuth téren körülbelül 10 ezren követelték a kormány leváltását.

A nagyszínpadon az egyik szónok azt hangsúlyozta: ez nem egy pártrendezvény, az egybegyűltek saját akaratukból jöttek a Kossuth térre.

A szervezők közölték: jogászok megfogalmaztak egy büntető feljelentést Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszéde alapján. A tervek szerint a dokumentumot a Kossuth téren tüntetők aláírásaival juttatják el a Legfőbb Ügyészséghez. A feljelentésben közérdekű adatok visszatartásával, illetve meghamisításával, a választók félrevezetésével, valamint különösen nagy értékű csalással vádolnak ismeretlen tetteseket.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×