eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

"Ennek az országnak a végét jelenti, ha hazugságra épül"

Országos politikai következményei lehetnek, ha a Fidesz győz az önkormányzati választásokon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke. Pokorni Zoltán elmondta: az MSZP a parlamenti választási kampányban hazudott, ezért pedig vállalnia kell a felelősséget.

Pokorni Zoltán szerint, ha a megyei közgyűlések többségében és a fővárosban a Fidesz látható többséget szerez, akkor ezzel a párt politikáját támogatják a választók, és egyben bírálják a Gyurcsány-csomagot.

"Az emberek nem akarják, hogy bármit meg lehessen csinálni; hogy azt mondják: adót fognak csökkenteni, aztán emelnek" - jelentette ki az ellenzéki politikus, hozzátéve: ennek az országnak a végét jelenti, ha hazugságra épül.

"Vagy, ahogy Gyurcsány Ferenc mondta Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a választások előtt, a televíziós vitában: nem akarhatja, hogy igaztalan eszközökkel győzzön a választásokon. Majd a miniszterelnök arra kérte az ellenzéki pártvezetőt, hogy vonja vissza a vizitdíjról szóló kijelentéseit" - idézte fel a Fidesz alelnöke.

Pokorni Zoltán rámutatott: mára van vizitdíj, "láthatjuk, hogy hazudtak, ez pedig nem maradhat politikai következmények nélkül.

A gyermekek 3 százaléka tanulhat majd csak ingyenesen

A politikus hozzátette: természetesen az ország válságával kezdeni kell valamit, eközben azonban figyelni kell arra is, hogy még egyszer ne kerüljünk ilyen helyzetbe. Azt mondta: erre adna választ a Fidesz által javasolt Országos Önkormányzati Testület, amelyre minden magyar leadná a voksát, miközben a megyei vagy a fővárosi képviselőtestületre szavaz.

A felsőoktatásban bevezetendő fejlesztési részhozzájárulás kapcsán az egykori oktatási miniszter kijelentette: annak bevezetése után 100 gyermekből 3 tanulhat ingyenesen, miközben eddig ez a gyermekek 25 százalékának adatott meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×