eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Egynapos magánsebészeti központ nyílt

A teljes közép-dunántúli régiót ellátó Egynapos Sebészeti és Rehabilitációs Központ nyílt Várpalotán. A magántulajdonban működő centrumban a többi között térd- és sérvműtéteket végeznek a társadalombiztosítás keretében, amelyhez plusz szolgáltatásokat lehet vásárolni.

A magántulajdonban működtetett intézmény igazgatója az InfoRádióban elmondta: Várpalota kedvező adottságokkal rendelkezik, mivel közel van a veszprémi és székesfehérvári megyei kórház.

Ezeknek a nagy kórházaknak két kiegészítő tevékenységre van szükségük, az egyik a költséghatékony és jól szervezhető egynapos sebészet, a másik a krónikus ellátás - tette hozzá Rácz Tamás.

A fej-nyaksebész szerint ez utóbbi a nagy kórházaknak azért előnyös, mert így hamarabb tudnak helyet biztosítani a bonyolultabb műtéteknek, mivel tudják hova átadni a megműtött betegeket, gyorsabban felszabadul a hely.

Az egynapos sebészet keretében a testüregbe nem hatoló térdműtéteket, sérvműtéteket végeznek; valamint hamarosan már epekőkivételt és kisebb nőgyógyászati műtéteket is vállalnak.

A kórházban a területi ellátás keretében kezelt betegek továbbra is térítésmentesen, társadalombiztosításuk keretében vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

Fizetés igény és pénztárca szerint

Az új, 120 ágyas pavilonban a rehabilitáció keretében stroke utáni mozgásszervi-, valamint traumatológiai betegek rehabilitációjával foglalkoznak. A veszprémi onkológiai központ működése után az onkológiai rehabilitáció is képbe kerül.

Az intézményben a rehabilitációt különböző szintű és felszereltségű szobák szolgálják; vannak a csak a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások, emellett van egy köztes és egy emelt szintű ellátás. Ezt mindenki az igényei és persze a pénztárcájának megfelelően veheti igénybe.

Ez egy önerős és banki hátterű beruházás, 15 év alatt meg kell térülnie - fűzte hozzá Rácz Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×