eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

"Gyurcsány a tisztességtelenség kormányfője"

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Debrecen polgármestere a Fidesz szolnoki kampánynyitó nagygyűlésén hazugnak nevezte Gyurcsány Ferencet, aki szerinte a" tisztességtelenség kormányfője, és a tisztességtelenség kormányát vezeti".

Gyurcsány-csomag a kapuban

Nagy méretű, piros színű "Gyurcsány-csomag" fogadta vasárnap Szolnokon a tiszaligeti sportcsarnok bejáratánál a Fidesz országos önkormányzati kampánynyitójára érkezőket.

A csomagon a következő szavak voltak olvashatók: adóemelés, elbocsátások, tandíj, vizitdíj és gázáremelés. A falára ragasztottak egy sárga feliratot: "Vissza a feladónak!", jelezve, hogy a kampány középpontjában a Gyurcsány-csomag megbuktatása áll.

A dobozba azok a cetlik kerülnek, amelyekre a nagygyűlés résztvevői írják rá üzenetüket a miniszterelnöknek.

Szombaton a párt vezető politikusai a város hat forgalmas helyszínén gyűjtöttek aláírásokat a Jó reggelt, Magyarország! kiáltvány támogatására.

Ezt a dokumentumot a Fidesz Orbán Viktor július 22-én Tusnádfürdőn, a Bálványosi Szabadegyetemen mondott beszédét követően hozta nyilvánosságra. Támogatására egymillió aláírást akarnak összegyűjteni.

Kubatov Gábor kampányigazgató elmondta: a szolnoki akció során azt tervezték, hogy túljutnak az ötszázezredik aláíráson, és ez sikerült is.

Kósa: nincsenek felelősök

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Debrecen polgármestere beszédében felidézte, hogy az MSZP 2002-ben, és a 2006-os kampányában is mást ígért, mint amit később megvalósított.

"Ebben az országban a politika és a kormány nem visel felelősséget semmiért" - mutatott rá Kósa Lajos, emlékeztetve a paksi atomerőmű üzemzavarára, a brókerügyre, az érettségi botrányra és az augusztus 20-i tűzijáték alatti vihar következményeire, amelyekért a vezető politikusok közül senki sem vállalt felelősséget.

A kormánynak nincs erkölcsi alapja a megszorító intézkedésekre, ha nem nevezi meg a felelősöket - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Ennél még egy Habsburg-önkényuralkodó is jobban kormányozta az országot - állítja Kósa Lajos. "Etetni kell a birkát, mielőtt meg akarod nyírni" - idézte ennek kapcsán a képviselő Mária Terézia elhíresült mondását.

Meg kell védenünk magunkat, és ennek utolsó védőbástyája az önkormányzat - tette hozzá Kósa Lajos.

Bárki, aki az önkormányzati választásokon indul, vegye nagyon komolyan az esküjét, és azt, hogy az emberek azért helyezik belé a bizalmat, hogy segítsen rajtuk, és nem azért, hogy a kormányfő ámokfutását segítse helyben - fogalmazott a politikus, aki szerint követelni kell, hogy a kormány az önkormányzatokkal is egyeztessen a költségvetésről és a II. Nemzeti Fejlesztési Tervről.

Navracsics: hiányzik a szakértelem

A Fidesz frakcióvezetője beszéde elején Szalay Ferenc szolnoki polgármester-jelöltet méltatta.

Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc "fittyet hány" a szakértelemre, amikor "lefejezi" a közigazgatást.

A képviselőcsoport vezetője a többi között bírálta a kormány privatizációs törekvéseit, amellyel szemben a Fidesz szavai szerint azt akarja, hogy az állam védje meg a polgárait.

Varga: a rossz politikai döntések vezettek idáig

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint az idén tavasszal, először a rendszerváltás óta tervezett és nyílt politikai hazugság történt.

Hozzátette, hogy sokan el is hitték, hogy nagy a jólét, ám később közölték velük, tévedés történt, nem a jólét nagy, hanem a baj.

A volt pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc az Orbán Viktorral folytatott nyilvános televíziós vitában még arra kérte a Fidesz elnökét, ne keltsen riadalmat a vizitdíj bevezetésével, mert ilyen nem lesz. Ehhez képest a héten bejelentették a bevezetését.

"Ki kell mondani: Magyarországon nem azért romlott a gazdasági helyzet, mert az emberek rosszabbul dolgoznak, hanem azért, mert az elmúlt időszakban rossz politikai döntések születtek" - mondta a Fidesz alelnöke.

Varga Mihály az önkormányzati választások egyik tétjének nevezte, hogy jobboldali siker esetén a rossz döntéseket és intézkedéseket visszavonathassák a kormányon lévőkkel.

A nagygyűlésen beszédet mondott Orbán Viktor pártelnök is. Erről itt olvashat bővebben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×