eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Veres: 2009-ig biztos nem lesz adócsökkentés

Legkorábban 2009-ben lehet szó adócsökkentésről Magyarországon - közölte a pénzügyminiszter. Veres János az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: a Fidesz állításával ellentétben az önkormányzati választások után nem jelentenek be újabb megszorításokat.

A szocialista politikus úgy vélte: az állami bevételek növekedésének és a kiadások csökkenésének hatása leghamarabb az első lezárt év, azaz 2007 végén lesz érezhető.

Veres János szerint legkorábban 2009-ben lehet majd enyhíteni a megszorításokon, a tervek szerint ugyanis ekkora érhető majd el a 3 százalékos államháztartási hiány.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy most még nagy a bizonytalanság, így felelőtlenség lenne részletekbe menni egy esetleges jövőbeni adócsökkentésről.

A pénzügyminiszter cáfolta a Fidesz azon állítását, miszerint a konvergenciaprogram megszorító intézkedéseinek egy részét csak az önkormányzati választások után hozza nyilvánosságra a kabinet. Szerinte a már meghozott intézkedések meghozzák a kívánt hatást.

Veres János az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy az Európai Uniónak benyújtott dokumentum hiteles és reális számokat tartalmaz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×