eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Hiller: a kormány kijelölte a kötelező haladási irányt

Eddig a legtöbb jelöltet, több mint 3800-t az MSZP regisztrálta - mondta Hiller István pártelnök a szocialisták szombati budapesti önkormányzati választási kampánynyitóján. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a reformok folytatásáról szólva kijelentette: "Magyarországnak el kell döntenie, mit akar".

Hiller István szerint az önkormányzati képviselet a szocialisták egyik legerősebb pillére. Úgy vélekedett, az önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek személyisége, ismertsége, a helyi ügyek formálják a választói akaratot.

Az MSZP elnöke szerint nem lesz könnyű megnyerni az önkormányzati választásokat, mint ahogy nem volt könnyű győzni 1994-ben, 2002-ben és 2006 tavaszán sem.

Az ellenzéket bírálta az MSZP elnöke

A pártvezető szerint van egy számos nehézséggel járó, de reális elképzelés: az egyensúly teremtése, illetve van egy másik, a "nem", a tagadás politikája.

"Mi elindultunk egy úton, és ez az út, főként az első szakasza göröngyös, tele van bukkanókkal és nagyon rázós" - fogalmazott Hiller István, aki közlekedési táblákkal hasonlította össze az MSZP és az ellenzéki pártok politikáját.

Mint mondta, a kormány minden útkereszteződésben "kitűzte a közlekedési táblákat és kijelölte a kötelező haladási irányt", míg az ellenzék mindenhova a behajtani tilos táblát tűzte ki, ami egyet jelent a helyben járás politikájával.

A kormányfő a reformok folytatásáról beszélt

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Magyarországon egy sor dolgot másképp kell csinálni, újra kell rendezni a viszonyokat, az egyéni és a közfelelősséget, és bár bonyolult és nehéz időszak következik, folytatni kell a "bátor és teljesítményelvű reformokat".

"Az ország abban a hitben él, hogy 1990-ben egyszer megváltoztattuk a rendszert, és készen van" - mondta a kormányfő, aki beszédében úgy fogalmazott, hogy "Magyarországnak el kell döntenie, mit akar".

Fidesz: újabb és újabb megszorításokat vezetnek be

A Fidesz szerint hazugságokra épül az MSZP kampánya. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a szocialisták megint félre akarják vezetni az embereket, és reformokról beszélnek, miközben újabb és újabb megszorító intézkedéseket vezetnek be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×