eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Most már biztos: lesz vizitdíj és gyógyszerfelírási díj is

Noha nevesítve nem szerepelnek a konvergenciaprogramban, a lényeget tekintve biztossá vált: a kormány bevezeti a vizitdíjat és a receptdíjat is.

A Magyarország konvergenciaprogramja 2005-2009 nevet viselő dokumentum már teljes egészében elérhető a Pénzügyminisztérium honlapján.

A programban az olvasható, hogy a kereslet szabályozása érdekében a betegeknek fizetniük kell, amikor felkeresik az orvosokat.

A vizitdíjat az alapellátásban, a járóbeteg-szakellátásban és az ezzel kapcsolatos diagnosztikai vizsgálatok, valamint aktív fekvőbeteg szakellátás esetén kell fizetni.

A dokumentumból nem derül ki a díj nagysága, és az sem, kik mentesülnek a fizetési kötelezettség alól.

A program azt is tartalmazza, hogy 2007-től megváltoztatnák a gyógyszerek támogatási kulcsát, így minden vényköteles gyógyszer esetén térítési díjat kell fizetni.

A díjakkal kapcsolatos újabb fejlemányeket elolvashatja erre a linkre kattintva.

Kevesebb lesz a kórházi ágy

Az egészségügyi ellátás magasabb szintjét alapvetően beutalóval lehet majd igénybe venni.

Összességében csökken a kórházi ágyak száma - a feleslegessé váló fekvőbeteg kapacitást vagy megszüntetik, vagy átalakítják krónikus, ápolási illetve szociális ellátó kapacitássá.

Alapvető célkitűzés, hogy csak járulékfizetés ellenében járjon ellátás - enélkül csak az alapszintű szolgáltatás vehető igénybe, például a mentés és a sürgősségi ellátás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

Hol tart a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatának implementációja? Pontosan hogyan kell értelmezni a 15 perces lakáshitel koncepcióját? Milyen pozitív, hosszú távú hatása lehet a júniusban induló otthonfelújítási támogatási programnak, és milyen gyermekbetegségek ütközhetnek ki a megvalósítás közben? Milyen hatást gyakorol a CSOK Plusz a lakáshitelezésre, meddig lehet fenntartani a jelenlegi kamatszinteket, ha nem csökkennek a hosszú oldali hozamok, és hol van az AI jelenlegi helye a lakossági bankolásban? Többek között ezekről a kérdésekreől beszélt Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Portfolio Checklist podcastjéban, amelyet a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdióban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×