eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Medián: Demszky vezet, Tarlóst kevesen hiszik függetlennek

A Népszabadság szerint Demszky Gábor nemcsak megtartotta, de minimális mértékben növelte is az előnyét Tarlós Istvánnal szemben.

A Medián felméréséből kiderül: a koalíció közös jelöltjét a biztos preferenciával rendelkezők 51 százaléka látná szívesen Budapest élén az október 1-jei választások után, míg a Fidesz által támogatott Tarlós Istvánt 39 százalékuk.

Utóbbival kapcsolatban a megkérdezetteknek csak 28 százaléka igazolta vissza a hivatalos titulust, vagyis hogy független jelölt volna.

Úgy tűnik, hogy Tarlós István inkább számíthat a Fidesz szavazók aktivitására, mint a kormánypártiak szavazatára.

Az MDF-es Katona Kálmán támogatottsága nőtt, de nem olyan mértékben, hogy beleszólhasson az így továbbra is csak "kettős versenybe".

Demszky Gábort hozzávetőlegesen olyan arányban támogatják a választók, amiként a koalíciós pártokat áprilisban, miközben az MSZP és az SZDSZ országot támogatottsága csökkent.

A Magyar Nemzet azt írja, botrányosan kezdődik az idei tanév. A lap úgy tudja, harmincnégy oktatási intézmény csütörtök délutánig nem kapta meg a képzés elindításához szükséges oktatási azonosítót, így az iskolák szeptember 1-jén sem tudhatják, elkezdhetik-e a tanévet vagy sem.

Az egyik szegedi szakközépiskola munkatársa elmondta, valóban nem kapták még meg az oktatási azonosítót.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül, Bokros Lajos szerint nem szabad fölényesnek lennie a magyar gazdaságpolitikának, mivel makrogazdasági szempontból még Bulgária is megelőz bennünket.

A volt pénzügyminiszter elmondta, Bulgária már 2009-2010-ben bevezetheti az eurót, mivel évek óta szufficites a költségvetése, és csak az inflációs kritériumot nem teljesíti.

Bokros szerint a konvergencia-program "kendőzetlen őszinteséggel leplezi le a valóságot", de a jövőbeli növekedésre vonatkozó adatok mögött szerinte nincsenek szakmai érvek.

Igaz, ezeket a kormány szerint is csak az év végéig elfogadásra kerülő strukturális reformok alapozhatják meg - tette hozzá a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója.

Módosítják a sztrádatörvényt - erősítette meg a Világgazdaság érdeklődésére a GKM.

A jogszabály aktualizálása mindenképp időszerűvé vált, az ugyanis csak 2007-ig tartalmazza az autópálya-építési projekteket, a GKM pedig szeretné egy további, 2010-ig terjedő tervezési időszakra kiterjeszteni ezt.

Ezen kívül a törvényben meghatározott sztrádaátadási időpontokat sokszor fizikailag is lehetetlen teljesíteni. A törvény módosítására reálisan december elején kerülhet sor.

A portfolio.hu összeállítása arra keresi a választ, hogy hol vegyünk lakást a XII. kerületben.

A cikkből kiderül az is, hogy miért érdemes befektetési céllal üres telket vásárolni Budapest legdrágább kerületében, hogy van-e bármilyen hatása a luxusadónak a hegyvidéki családi házak piacára, és félnek-e a vásárlók a bevezetendő ingatlanadótól?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×