eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A pedagógusok ösztönzését szolgálja a plusz két óra munka?

A kevés közösségi munkát vállaló pedagógusok ösztönzését célozza a tanároknak elrendelhető két fizetés nélküli munkaóra - mondta az InfoRádiónak az MSZP-frakció oktatási és kulturális munkacsoportjának vezetője. Tatai-Tóth András elmondta, a ma kezdődő tanévben is folytatják a megkezdett közoktatási reformot.

Tatai-Tóth András szerint az Alkotmánybíróság dönti majd el - mint ahogy a szakszervezetek állítják -, valóban alkotmányellenes-e az igazgatók által elrendelhető két plusz munkaóra, amelyért többletfizetés nem jár.

A szocialista szakpolitikus szerint az órakeret megemelésének lehetőségével a kevés tanórán kívüli munkát vállaló pedagógusokat szeretnék ösztönözni.

Harminc éves iskolai tapasztalatára hivatkozva Tatai-Tóth András rámutatott arra: minden iskolában vannak olyan tanárok, akik plusz fizetés nélkül eddig is rengeteget foglalkoztak tanórán kívül a gyerekekkel, és vannak olyanok, akik "a kötelező minimumot megteszik, és azután veszik a sapkájukat és hazamennek".

"Nyilván nem az eddig is nagy teljesítményt nyújtókat akarjuk szorongatni, hanem azt szeretnénk, ha a tanórán kívüli munkában, nevelésben minden pedagógus részt venne" - hangsúlyozta Tatai-Tóth András.

Fidesz: kaotikus helyzetet teremtett az óraszám-emelés

A Fidesz szerint méltánytalan az óraszám-emelés, és kaotikus állapotokat teremtett az iskolákban - hangsúlyozta Sió László az InfoRádióban. Az ellenzéki oktatáspolitikus szerint sok igazgató arra panaszkodik, hogy nem tudják mit hova számoljanak, nem tudják, miért lehet fizetni és miért nem.

Sió László megjegyezte: a két plusz óra ráadásul nem is csak két órát jelent, hiszen ehhez is szükség lesz felkészülésre és adminisztrációra.

A Fidesz szakpolitikusa felszólította az MSZP-t, hogy kérjen bocsánatot, amiért a párt két országgyűlési képviselője pénteken azt mondta: igazságtalan, hogy a tanárok a nyári szünetben nem dolgoznak.

A pedagógusoknak is, mint mindenki másnak jár a szabadság - hangsúlyozta Sió László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×