eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma

Az állami támogatáson veszekszik a MIÉP és a Jobbik

Vita tört ki a Harmadik Út nevű választási összefogást alkotó Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Jobbik vezetői között arról, hogy milyen arányban osszák fel a 2,2 százalékos országgyűlési választási eredményük után járó, évi mintegy negyven millió forintos költségvetési juttatást - értesült a szerveződés több vezető személyiségétől az MTI.

Eredetileg fele-fele arányban állított volna jelölteket tavasszal az országos listára a két párt, ám végül mintegy 70 százalékuk "a MIÉP kebeléből került ki" - mondta Csurka István, a MIÉP elnöke.

"Ennek az a logikus következménye, az arányokról még vita van, hogy ugyanígy oszoljon meg az állami támogatás" - tette hozzá.

Csurka István közölte: folynak a tárgyalások a felek között.

Kovács Dávid Jobbik-elnök szerint "elképzelhetetlen", hogy módosítsanak a megállapodáson.

"A mi részünkről nincs nyitottság ilyesmire" - tette hozzá.

Balczó Zoltán, a MIÉP egykori, a Jobbik jelenlegi alelnöke közölte: nem tud arról, hogy tárgyalások folynénak.

Mint mondta, a költségvetési juttatás kérdésében a két pártelnök a választások előtt abban egyezett meg, hogy - akárcsak az országos lista helyein - fele-fele arányban osztoznak; tudomása szerint ebben nem történt változás.

A Jobbik alelnöke közölte: ismeretei szerint ezt az egyezséget nem foglalták írásba.

"Ha a két pártelnök között nincs meg a bizalom, akkor ez már régen rossz" - mondta Balczó Zoltán.

A Harmadik Út több vezető személyiségétől is úgy értesült az MTI, hogy mivel a két alapító szervezet elnökének közösen van aláírási joga, addig nem emelhetnek le összeget a szervezet számlájáról, amíg nem születik egyezség a kérdésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×