INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

MSZP: tudtuk, hogy nem egy szerelemházasság lesz

InfoRádió / MTI
Az MSZP és az SZDSZ tizenkét éves házassága Budapest házassága is - mondta a miniszterelnök a szocialisták önkormányzati választások előtti, budapesti kampánynyitó rendezvényén. Hozzátette: a főváros csak akkor lehet erős és sikeres, ha összefogás van a kerületek és Budapest vezetése között.

"Lehet választani a panelprolizás és a panelprogram között. Én az utóbbira szavazok" - mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint az önkormányzati választás Budapesten nem csupán arról szól, hogy "Tarlós István vagy Demszky Gábor, hanem arról, hogy a szóban forgó főpolgármester-jelöltek mögött milyen mentalitás, gondolkodás, kultúra áll". Mint mondta, nem lehet a rend nevében építkezéseket leállítani, és - ahogy Gyurcsány Ferenc fogalmazott - épületeket arrébb tolni.

A szabadság levegője

"Aki beavatkozik a szabadság levegőjébe, az megfojtja Budapestet!" - mondta a kormányfő.

A párt budapesti elnöke pártérdeken felülemelkedő együttműködésről beszélt. Molnár Gyula a főváros legfontosabb feladatai közül a lakásmaffia elleni fellépést, az egységes lakbér és parkoló díj bevezetését emelte ki. Hozzátette: a sportpályák fejlesztésével hosszú távon egy budapesti olimpia megszervezésére is fel kell készülni.

Nem szerelemházasság

"Tudtuk, hogy nem egy szerelemházasság lesz, de tudjuk a feladatot, érezzük a közös felelősséget" - mondta Molnár Gyula.

A szocialisták kampánynyitó rendezvényén jelen volt Demszky Gábor szabad demokrata főpolgármester is, aki a két politikai tömörülés koalíciójáról azt mondta: a két pártnak közös programja van, és Budapest csak akkor fejlődhet, ha a kormány együttműködik a városvezetéssel.

A címlapról ajánljuk