INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

"Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok"

InfoRádió / MTI
A Kisgazda Polgári Egyesület csatlakozik a Fidesz vezetői által közzétett "Jó reggelt, Magyarország!" című kiáltványhoz - mondta a szervezet elnöke. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a felhívás szükséges és jó kezdeményezés.

A politikus kijelentette, hogy a Gyurcsány-csomagot egy nemzetrontó programnak tartja, ezért elutasítja.

Az augusztus 20-i vihar okozta tragédiára kapcsán azt mondta: ez a kormány szervezetlenül, önmagát és saját belső rendjét sem ismerve működik.

Turi-Kovács Béla azt is elmondta, hogy szombati ülésükön ötpontos határozatot fogadtak el, "Ébresztő Magyarország, ébresztő magyarok!" címmel, és minden kisgazdát arra kérnek, hogy legyen ott a Fidesz által szervezett szeptember 23-i találkozón a Hősök terén.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy október 23-áig létre kívánják hozni a Kisgazda Szövetséget, amelynek minden kisgazda szervezet, köztük a Független Kisgazdapárt is tagja lenne.

Hangsúlyozta: nem kívánják a kormányoldallal közösen ünnepelni az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóját, mert meggyőződésük szerint méltó megemlékezés akkor valósulhat meg, ha a nemzeti oldal külön ünnepel.

A címlapról ajánljuk