INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Eltemették a felgyújtott magyarcsanádi lányt

InfoRádió / MTI
Eltemették a magyarcsanádi katolikus temetőben szombaton délelőtt azt a lányt, akit július 20-án éghető anyaggal leöntöttek és meggyújtottak Makó külterületén.

A szertartáson a családtagokon és rokonokon kívül több száz ismerős és helybeli vett részt.

A 18 éves Pénzes Henriettát július 20-án megerőszakolták, éghető anyaggal leöntötték, meggyújtották, majd magára hagyták Makó külterületén. A bűncselekmény következtében testfelületének hatvan százaléka megégett.

Mentővel a szegedi egyetem bőrklinikájára vitték, ahol stabilizálták állapotát, majd még aznap mentőhelikopterrel a fővárosi Szent István Kórházba szállították, ahol az égési intenzív osztályon több operáción esett át. Az áldozatos orvosi kezelés ellenére a lány augusztus 10-én meghalt.

A rendőrség a bűncselekményt követő napon őrizetbe vett egy 15 éves fiút, aki alaposan gyanúsítható a bűntett elkövetésével. A lány halálát követően a fiút nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

Az előzetes letartóztatásban lévő fiú kirendelt védőjének helyettese szerint védence az eljárás során egyszer tett vallomást, akkor tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését.

Az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetésekor tizenhatodik életévét be nem töltött fiatalkorúra kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama tíz év.

Amennyiben más bűncselekmény, például rablás vagy erőszakos közösülés miatt halmazati büntetést szabnak ki, a szabadságvesztés időtartamának felső határa 15 év.

A címlapról ajánljuk