INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Még a fővárosnál is kiverte a biztosítékot az új lámpa

Infostart / InfoRádió
Idén augusztusban már nem kapnak dupla családi pótlékot azok, akiknek iskolás gyermekük van. A megszorító intézkedések kapcsán eltörölt juttatás miatt jelentősen emelkednek a családok terhei az iskolakezdéskor.

A Népszabadság helyszíni beszámolója szerint egy óra és huszonkét perc kellett ahhoz, hogy megbukjon az Árpád-hídon felszerelt lámpás csomópont. Történt ugyanis, hogy az ott épült toronyházak beruházóinak költségén, nagyjából húszmillió forintért lámpás kereszteződést alakítottak ki a hídon, ami ellen sokan már előre tiltakoztak, a várható közlekedési káosz miatt. Nekik lett igazuk. A főváros illetékesének idegrendszere is csupán 10 óra 55 perctől 12 óra 16 percig bírta az áldatlan próbaüzemet, végül kikapcsoltatta a lámpákat.

A Magyar Nemzet arról tájékoztat, hogy idén még mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk a szülőknek az iskolakezdéskor. Az Országgyűlés kormánypárti többsége ugyanis eltörölte az augusztusi dupla családi pótlékot, amely eddig csökkentette a családok terheit. Az oktatási tárcánál azt hangsúlyozzák, hogy idén januártól jelentősen megemelkedett a támogatás havi összege.

A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy a fővárosi önkormányzat megkezdte a területérték-növekedési adó bevezetésének előkészítését. Az értéknövekedési díjként is emlegetett közterhet elsősorban azoknak kellene megfizetniük, akiknek az ingatlana a városfejlesztés nyomán felértékelődik. Szakértők szerint ez a megoldás elfogadható, de jelentős a költségigénye.

A Világgazdaság írja, hogy a legnagyobb hollywoodi stúdiók egymással versengve teremtik meg annak a lehetőségét, hogy filmjeiket az interneten is meg lehessen vásárolni. A többletbevétel mellett főként az hajtja őket, hogy csökkentsék az illegális letöltések arányát. Az új filmekért 19,99, a televízió sorozatok epizódjaiért 1,99 dollárt kell fizetni. Itthon a T-Online tervezi a piacra lépést.
A címlapról ajánljuk