eur:
394.96
usd:
371.68
bux:
66359.45
2024. április 16. kedd Csongor

"Veszélyben a kazah-kun kapcsolatok"

Fekete lepellel takarták le a Kazah Köztársaság konzulátusának névtábláját a karcagi városháza falán. A Kazah-Magyar Baráti Társaság és a Kunszövetség így tiltakozik a tiszteletbeli konzul visszahívása miatt.

A Kazah-Magyar Baráti Társaság titkára szerint a döntés veszélyezteti a közép-ázsiai népek és a magyarországi kunok kapcsolattartását.

Kovács Sándor hozzátette: levélben kérték fel Göncz Kinga külügyminisztert, hogy vizsgálja felül a diplomáciai lépést.

Horváth László, a visszahívott tiszteletbeli konzul elmondta: a döntésről a kazah nagykövetségtől szerzett tudomást.

Elmondta, hogy a közép-ázsiai ország diplomáciai missziója a Külügyminisztérium május 17-én kelt jegyzékére hivatkozott, amelyben a magyar diplomácia tudatta: különböző jogsértések miatt méltatlannak tartja őt arra, hogy vezesse a konzulátust.

Mivel jogsértéseket nem követtem el, és büntetlen előéletű vagyok, megdöbbentett ez a lépés. Rágalmazásért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem a rendőrségen - közölte Horvát László.

Karcagon 1998 óta működik a kazah konzulátus. A konzul a kezdetektől fogva Horváth László volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×