eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fidesz: a kabinet tehet a benzinárrobbanásról

A Gyurcsány-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt szabadultak el a benzinárak - mondta Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus közölte: a benzin árának emelkedése 300 millió forinttal károsítja meg havonta a magyar családokat és vállalkozásokat.

A megszorításokra épülő kormányzati gazdaságpolitika számos ponton nehezíti az emberek életét - tette hozzá.

Utalva a kormányfő 2005 szeptemberében tett kijelentésére, amikor Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a MOL tanúsítson mértékletességet, a fideszes politikus megjegyezte: ez azt jelenti, hogy a kormányzatnak van lehetősége a benzin árának alakítására.

A benzinár-növekedés hatására drágább lesz a szállítás, a tömegközlekedés, az építőipar, és nehezebb helyzetbe kerülnek a vállalkozások.

Véleménye szerint a kőolaj világpiaci ára nem mutatott olyan növekedést az utóbbi időben, ami indokolná a magyarországi benzinár ilyen mértékű növekedését.

A forint folyamatos gyengülése az, ami a benzinár emelkedését okozza - tette hozzá.

Hangsúlyozta: "a forint folyamatos gyengülése nem külső tényezők miatt következik be, hanem a kormány gazdaságpolitikai intézkedései miatt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×