eur:
389.71
usd:
362.71
bux:
68039.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Utcára vonul a magyar?

Együtt demonstrál a hat országos szakszervezeti szövetség a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedései ellen. A helyszínről és az időpontról csütörtökön egyeztetnek. Az már azonban biztosnak tűnik, hogy az Igazság Napja névre keresztelt demonstrációt - amely szervezője szerint a sajtóhírek ellenére szigorúan civil kezdeményezés - július 4-én tartják a budapesti Kossuth téren.

Nem hiszem, hogy épeszű szakszervezet támogathat egy ilyen programot - fogalmazott az InfoRádióban Borsik János a kormány elképzeléseiről.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke a valódi egyeztetéseket hiányolva megjegyezte: a kormánynak nem kész anyagokat kellett volna átadnia az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak.

A hat országos szakszervezeti szövetség arról már döntött, hogy együtt demonstrálnak. Arról, hogy pontosan mikor és hol, csütörtökön egyeztetnek.

A július 4-ei dátum mindenesetre úgy tűnik, hogy már foglalt. Hacsak nem döntenek úgy a szakszervezetek, hogy csatlakoznak a Kossuth térre meghirdetett megmozduláshoz, amelyre a Gyurcsány-kormány megszorító intézkedései ellen tüntetőket várják.

Az esemény szervezője, Szentannai József cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint bármilyen politikai szervezet, például a Fidesz állna mögöttük.

Az InfoRádiónak nyilatkozva kitartott amellett, hogy sem párt, sem szervezet nem támogatja őket, a költségeket magánszemélyek adják össze.

A pécsi informatikus szerint egyedül a Szabad Magyarországért Mozgalom segített nekik egy internetes felület biztosításával, mivel erre már nem maradt pénzük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×