INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Stumpf: Bokros-csomag a köbön

Infostart / InfoRádió
Bokros-csomag a köbön - jellemezte a kormányfő által bejelentett megszorításokat a Századvég Alapítvány elnöke az InfoRádióban.

Stumpf István közölte: olyan mértékű lesz a megszorítás, hogy alóla talán a társadalom egyetlen rétege sem vonhatja ki magát.

Nem látszik világosan, hogy "kik viszik el a balhét", kikre terhelődik rá az elmúlt évek gazdaságpolitikája által okozott probléma - tette hozzá a politológus, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere.

Úgy tűnik, a terhek felét a lakosság viszi el, de a vállalkozások is megsínylik a megszorításokat. Valószínűleg a multinacionális cégeket kevésbé érinti majd a csomag - mondta Stumpf István.

Véleménye szerint a kormány hitelességének próbája is ez a csomag, hiszen a kabinet nem magyarázta el, miért nem beszéltek a koalíciós pártok a választási kampányban a várható intézkedésekről.

Közjogi területen nagy a zavarodottság, közigazgatás nem tudja, mennyire lesz a politikai zsákmányrendszer része - fűzte hozzá.

A befektetők szempontjából fontos, pozitív üzenet, hogy jelentős megszorításokat léptet életbe a kormány. Kérdés azonban, hogy mennyire lesz következetes a végrehajtásban - vélekedett a politológus.

Egyfajta szpáhi mentalitás uralkodott el, megkaptam a felhatalmazást a kormányzásra, és mindenhol sarcolok, ahol lehet - mondta Stumpf István.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk