eur:
395.37
usd:
365.96
bux:
73974.91
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Stumpf: Bokros-csomag a köbön

Bokros-csomag a köbön - jellemezte a kormányfő által bejelentett megszorításokat a Századvég Alapítvány elnöke az InfoRádióban.

Stumpf István közölte: olyan mértékű lesz a megszorítás, hogy alóla talán a társadalom egyetlen rétege sem vonhatja ki magát.

Nem látszik világosan, hogy "kik viszik el a balhét", kikre terhelődik rá az elmúlt évek gazdaságpolitikája által okozott probléma - tette hozzá a politológus, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere.

Úgy tűnik, a terhek felét a lakosság viszi el, de a vállalkozások is megsínylik a megszorításokat. Valószínűleg a multinacionális cégeket kevésbé érinti majd a csomag - mondta Stumpf István.

Véleménye szerint a kormány hitelességének próbája is ez a csomag, hiszen a kabinet nem magyarázta el, miért nem beszéltek a koalíciós pártok a választási kampányban a várható intézkedésekről.

Közjogi területen nagy a zavarodottság, közigazgatás nem tudja, mennyire lesz a politikai zsákmányrendszer része - fűzte hozzá.

A befektetők szempontjából fontos, pozitív üzenet, hogy jelentős megszorításokat léptet életbe a kormány. Kérdés azonban, hogy mennyire lesz következetes a végrehajtásban - vélekedett a politológus.

Egyfajta szpáhi mentalitás uralkodott el, megkaptam a felhatalmazást a kormányzásra, és mindenhol sarcolok, ahol lehet - mondta Stumpf István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×