eur:
396.19
usd:
367.23
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A nagy lenyeli a kicsit

Kiszolgáltatottak a hazai kis- és közepes építőipari vállalkozások - figyelmeztet az egyik társasházépítő cég vezetője. A családi vállalkozásnak 75 millió forinttal tartozik egy izraeli befektető. Úgy tűnik, a törvények az adósnak kedveznek.

A kft. egy 34 lakásos társasházat épített a főváros XIII. kerületében. Az izraeli beruházó azonban indok nélkül megtagadta az épület műszaki átvételét, majd az általa megjelölt hiányosságok kijavítására kötelezte a vállalkozót - mondta el az InfoRádióban Imre Ferenc, a vállalkozás igazgatója.

A cég folytatta is a munkát, az egyik napon azonban "kommandósok lepték el" a házat, és felszólították őket, hogy távozzanak.

A kivitelezők azonnal a rendőrséghez fordultak, a hatóság azonban azt állapította meg, hogy nincs illetékessége az ügyben.

Egy esetleges bírósági eljárás miatt arra is kérték a rendőröket, hogy igazoltassák a kommandósokat, de ezt sem tették meg, sőt azt mondták: feljelentés sem tehető a kivitelezők szerint jogszerűtlenül az épületben tartózkodó kommandósok ellen.

Imre Ferenc szerint mindenképpen változtatni kellene ezeken a szabályokon, a külföldi beruházók miatt ugyanis sok hazai kisvállalkozás mehet tönkre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×