eur:
392.7
usd:
365.88
bux:
66790.65
2024. április 26. péntek Ervin

Hol landol a miniszter?

A távozó egészségügyi miniszter kórházigazgató lenne, Rácz Jenő ugyanis megpályázta a veszprémi kórház főigazgatói posztját. A feladat nem lenne ismeretlen számára, hiszen Rácz Jenő korábban a kalocsai kórházat is igazgatta.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy beadta pályázatát a veszprémi kórház főigazgatói posztjára Rácz Jenő. A távozó egészségügyi miniszter számára nem lenne ismeretlen feladat az intézményvezetés, hiszen korábban a kalocsai kórház főigazgatója volt. A most 53 éves szakpolitikus 2004 októberében, már Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején kapta meg az egészségügyi tárcát, ahol korábban helyettes államtitkár volt.

A Népszabadság információi szerint az Állami Operaházban kialakult válság miatt az átalakulás előtt álló kulturális tárca eddigi politikai államtitkára, Vass Lajos venné át a dalszínház vezetését Hegyi Árpád Jutocsától. A jelenlegi főigazgatóval nem a reformok, hanem az azokkal kapcsolatos, színházon belüli megegyezés hiánya miatt elégedetlen az oktatási és kulturális miniszteri poszt várományosa, Hiller István.

A Világgazdaság tájékoztatása szerint mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki szeretne eljutni a pénteken kezdődő németországi labdarúgó világbajnokságra. A Paraguay - Trinidad és Tobago találkozóra szóló jegyért például Magyarországon legkevesebb 200 eurót kell fizetni, miközben lehet, hogy a belépők a paraguayi fociszövetségtől származnak, amely illegálisan árusít a világban.

A Napi Gazdaság információi szerint 1889 fővel csökkentené a kormány a minisztériumok létszámát. A leépítések hatoda a felső vezetőket érinti. Ebben a körben az állomány csaknem fele búcsúra kényszerül.

Az Index közli, hogy Németország Európában az első, a világon a harmadik helyet foglalja el a befektetők számára legvonzóbb országok listáján - derül ki az Ernst & Young felméréséből. A tanulmány szerint a nemzetközi döntéshozók az alacsony kockázatú helyeket preferálják, és bár vonzónak találják a feltörekvő piacokon megspórolható költségeket, Kína helyett inkább Közép- és Kelet-Európa felé kacsintgatnak.

A Portfolio.hu egyre kilátástalanabbnak ítéli a helyzetet a magyar részvénypiacon, és kivárást vagy eladást tanácsol a befektetőknek. Ugyanis semmilyen vételi jel nem tapasztalható a magyar részvénypiacon, sőt az iránymutató külföldi indexek sem kecsegtetnek a fordulat reményével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×