INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Bagóért adták el az Andrássy úti palotákat?

Infostart / InfoRádió
Vizsgálatot indított a Fővárosi Főügyészség több Andrássy úti ingatlaneladással kapcsolatban. Felmerült a gyanú, hogy a VI. kerület több palotát áron alul értékesített.

Morvai Attila, a hivatal szóvivője elmondta: egy kerületi képviselő bejelentése alapján indítottak vizsgálatot több Andrássy úti, valamint egy Király utcai és egy Bajcsy-Zsilinszky úti ház adásvételi szerződésével kapcsolatban.

Egyelőre a szerződéseket, a kapcsolódó képviselőtestületi határozatokat és egyéb iratokat tekintik át, annak kiderítésére, megköthették-e érvényesen a szerződéseket, vagy sem. Ha a szerződések semmisnek bizonyulnak, és kiderül, hogy sértették a közérdeket, akkor indíthat eljárást az ügyészség.

A hvg.hu korábbi hírei szerint felvetődött a gyanú, hogy a VI. kerületi önkormányzat az ingatlanokat rendre áron alul értékesítette. A vádak szerint minimális törzstőkéjű, külön e célra létrehozott cégek vásárolták föl az étékes ingatlanokat a kerületben, majd ezek több tulajdonosváltást követően jutottak el végső tulajdonosukhoz.

Az InfoRádió felkereste az ügyben a VI. kerületi önkormányzatot, ám ott nem kívántak reagálni. Szilágyi Erika, a hivatal sajtóreferense elmondta, hogy nem kívánnak a bírósági eljárások lezárásáig az ügyben nyilatkozni.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk