eur:
393.36
usd:
368.19
bux:
65982.54
2024. április 24. szerda György

Orbán családi gépkocsi programot hirdetett

Nemzeti vasútprogram és családi gépkocsi program beindítását ígéri választási győzelme után a Fidesz. Erről a párt elnöke beszélt Szombathelyen.

A közlekedés az ország vérkeringése, ahol azonban ez a vérkeringés megakad, ott trombózis keletkezik - hangoztatta Orbán Viktor.

A politikus kijelentette: tudomásul kell venni, hogy felgyorsult az élet, ma már nem a nagy hal eszi meg a kishalat, hanem a gyors eszi meg a lassút, "ha túl lassúak leszünk, megesznek bennünket".

Hozzáfűzte: Magyarország vonata az elmúlt négy évben lelassult, "elfogyott alólunk a sín".

Orbán Viktor hangsúlyozta: nem adják el a vasúttársaságot, megóvják a MÁV-nál lévő 70 ezer munkahelyet, és olyan programot indítanak be a gépjárműgyártásban, amellyel magyar cégek adhatnak munkát magyar embereknek.

A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy a családi gépkocsi program részeként megszüntetnék a regisztrációs díjat az 1.600 köbcentis vagy annál kisebb gépkocsiknál, és ezek esetében felére csökkentenék az autópálya-matrica árát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×