eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Paksnak állami tulajdonban kell maradnia

Paksot stratégiai kérdés, ezért tartósan állami tulajdonban kell maradnia - mondta a miniszterelnök, aki az atomerőmű harmincadik évfordulóján látogatott az erőműbe.

Tartósan állami tulajdonban tartaná a paksi atomerőművet, ugyanakkor újabb blokkokat nem akar építeni a kormány – mondta a miniszterelnök, aki szerint ez nem csak energiapolitikai kérdés, hanem biztonsági és környezetvédelmi ügy is.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte: ha valaha felvetődik ez a kérdés, akkor népszavazással kell dönteni róla.

Koltai Tamás a Fidesz Tolna megyei elnöke arra várt volna választ a miniszterelnöktől: mi lesz azzal a 3,6 tonna sérült nukleáris hatóanyaggal, ami még mindig potenciális veszélyt jelent.

Üzemzavar három éve

A Paksi Atomerőműben három évvel ezelőtti üzemzavar helyreállítási munkái várhatóan novemberben kezdődnek. Az elvi engedélyt tavaly kapta meg ehhez az erőmű, ennek alapján már megkezdték a felkészülést.

A 2-es blokk pihentető medencéjében tárolt 30 darab, összesen 3,6 tonna súlyú megrongálódott fűtőelem kiemelése és biztonságos elhelyezése 2-3 hónapot vesz igénybe. A munkát egy orosz konzorcium végzi magyar szakemberek bevonásával.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×