eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nyolc újabb leszállóhely épülhet a mentőhelikoptereknek

Az ország újabb nyolc pontján épülnek leszállópályák mentőhelikoptereknek kormányzati támogatással. Ezzel csaknem a duplájára nő azoknak az intézményeknek a száma, ahol sürgős esetekben a mentőhelikopterek a kórház területén, vagy annak közvetlen közelében landolhatnak. A Fidesz szerint helikopterekre nagyobb szükség van.

Batiz András kormányszóvivő elmondta: egy-egy pályázó legfeljebb hétmillió forintot nyerhetett el saját forrásainak a kiegészítésére; a pénzt kizárólag építészeti munkálatokra és a tárgyi feltételek kialakítására lehet felhasználni, működési kiadásokra nem.

A tenderen azok a fekvőbeteg-ellátó intézmények vehettek részt, amelyek szerződéses viszonyban állnak az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral, és sürgősségi centrumot, vagy sürgősségi osztályt működtetnek.

Gógl Árpád fideszes képviselő szerint hiába ad pénzt az új leszállóhelyek kiépítésére a kormány, ha hiányoznak a helikopterek.

A kormány ismét pótcselekvéssel lelplezi hozzá nem értését, mulasztásait - közölte a politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×