eur:
391.1
usd:
365.12
bux:
68261.18
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Kunhalmi Ágnes/Facebook

Kunhalmi Ágnes ebben látja az ellenzéki vereség legfőbb okát

Csak szombaton dől el, hogy az MSZP társelnöke egyáltalán megnyeri-e a körzetét.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az ellenzéki összefogás kudarcáról, és személyes politikai jövőjéről. A vereség egyik fő okaként az ukrajnai háborúra adott elégtelen választ jelöli meg.

„Nem lehet azt mondani a háborúra a kitörés pillanatában, hogy Orbán azonnal határolódjon el Putyintól, mert Putyin Orbán, Orbán Putyin, miközben nem mondod hangosan, hogy béke, és nem mondod, hogy szociális biztonság. Abban a pillanatban, hogy kitört a háború, szociális biztonságot és békét ajánlunk. Nulladik pillanatban ezt kellett volna mondani” – idézi szavait a 24.hu, aki egyébként csak szombaton dönti el, hogy végül felveszi-e a mandátumát.

Ekkor érkeznek meg ugyanis a levélszavazatok, amik a választókerületében a mandátum sorsáról dönthetnek. Körzetében – 98,68 százalékos feldolgozottságánál – az ellenzéki politikus mindössze négyszáz szavazattal vezet a fideszes Lévai István Zoltán előtt.

A pártban betöltött posztjáról csak a húsvét utáni első választmányon dönt majd az MSZP tagsága. „El fogja dönteni az MSZP és a közössége azt, hogy kivel szeretné folytatni” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×