eur:
394.31
usd:
354.32
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Nyitókép: Pixabay

Örülhetnek a Chrome-ot választó mobilosok

Már a telefonok is megkaphatják a Chrome böngésző a lapcsoportok funkciót – azt, amit az asztali változat már hosszú ideje tartalmaz.

Sokan választják a mobiljukon a Chrome böngészőt, ennek egyik előnye, hogy a Google böngészője gyakorlatilag minden platformon működik, és szinkronizálható is egy fiókkal - írja a hvg.hu.

Most a mobilos verzió Chrome bővült egy igen hasznos újdonsággal, ami az asztali változatokban már elérhető – és szinkronizálható is – egy ideje: ez pedig a Lapcsoportok megosztásának lehetősége. A Lapcsoportokkal összefoghat néhány fontos lapot egy adott név alatt; például, ha utazni készül, minden olyan honlapot belerakhat, ami fontos lehet az út során.

A Google nemrégiben már közölte, hogy hamarosan mobilon is megjelenik a lehetőség,

és az asztali gépen létrehozott lapcsoportok is szinkronizálódnak a mobilos Chrome-mal, így minden platformon létre lehet hozni, és meg lehet is nyitni egy ilyet. Némileg szokatlan módon elsőként az iPhone-os Chrome 128-as kiadásában jelent meg ez a lehetőség, de hamarosan Androidra is megérkezik.

Mobilon először meg kell nyomni hosszan a kívánt lapot, majd a lehetőségek közül meg kell érinteni a „hozzáadás új lapcsoporthoz” lehetőséget. Ezután nevet és színt is lehet választani neki, és természetesen tetszőlegesen lehet hozzáadni, vagy elvenni belőle lapokat a későbbiekben.

Az így létrehozott lapcsoport ezután megjelenik a Google-fiókkal szinkronizált egyéb eszközökön is; asztali számítógépen például a könyvjelzősáv bal szélén fog felbukkanni. Természetesen vice-versa működik a dolog, így teljesen átjárhatók lesznek az összes eszköz között a lapcsoportok. Hogy az androidos változatba mikor érkezhet meg a dolog, az egyelőre nem ismert.

Címlapról ajánljuk
Vízügy: az árvízcsúcsot jó időben, jó pillanatban kell megskalpolni
Nyílik a vésztározó?

Vízügy: az árvízcsúcsot "jó időben, jó pillanatban kell megskalpolni"

Siklós Gabriella szerint a 2013-ban elvégzett védelmi munka most fog kifizetődni. Szükség lehet a mosonmagyaróvári szükségtározó megnyitására, de nem mindegy, erre mikor kerül sor.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Itt az özönvíz, árvízvédelmi készültségben az ország - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

Itt az özönvíz, árvízvédelmi készültségben az ország - Híreink a Magyarországot sújtó dunai árvízről

A Duna-menti területek egészén készültség van az árvízveszély miatt, ami a napokban sújtja Közép-Európát és benne Magyarországot. Bécsben már utcákat öntött el a Duna, de Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban is rossz a helyzet. Ausztriában és Csehországban több ember életét vesztette az áradások következtében. A lengyel kormány szükségállapotot hirdetett ki, és az Európai Unió segítségét kérte a katasztrófa kezeléséhez, Magyarország aktiválta az uniós mechanizmust. Kedd reggel Pozsonyban a Duna 950 centiméteren tetőzhet. Kedd reggel lezárták a Margitszigetet. Az OVF friss jelentése szerint a Szigetközbe lassan megérkezik az árvíz. A következő napokban a Dunán gyakorlatilag mindig lesz valahol tetőzés, Nagybajcsnál csütörtökön napközben tetőzhet a folyó, Budapesten ezt szombatra várják, itt előreláthatólag 860 centiméter lesz a legmagasabb vízállás. Cikkünket folyamatosan frissítjük az árvízhelyzethez kapcsolódó hírekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×