eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Twitter

Elektromos kerítés a kapatos vendégek ellen egy angol pubban

Elektromos kerítést telepített egy angliai pub gazdája a pulthoz. A tulajdonos azt mondja, hogy így próbálja a koronavírus-járvány közepette a biztonságos távolság betartására kényszeríteni a látogatókat.

Július 4-én nyitottak a több hónapos karantén után az angliai pubok. Már nagyon szükségük volt rá, mert a kieső bevétel miatt nagy részük a tönk szélén áll. Szigorú működési feltétel azonban, hogy tartassák be a koronavírus terjedését fékező biztonsági távolságot.

Igen ám, de hogy lehet ezt megvalósítani, ha a bezártságból érkező, hirtelen felszabadult, esetenként ittas vendégek elkezdenek tülekedni a pultnál? Úgy tűnik, a mezőgazdák egyik bevált módszerével, az elektromos kerítéssel.

Mezőgazdasági ötlet az italozók kezelésére

Johnny McFadden, a festői szépségű Cornwall grófságban található Saint Just városka Star Inn nevű kocsmájának tulaja pontosan így tett.

McFadden a pult előtt feszített ki egy elektromos kerítést, hogy szavai szerint így védje meg alkalmazottait a túl sok, potenciálisan fertőző kontaktustól.

A kocsmáros először egy kötelet vagy láncot akart használni, de mint elmondta, „nem talált megfelelő anyagot”. Így döntött a legelők határán alkalmazott elektromos kerítés mellett.

Az ötlet abból a tapasztalatból jött, hogy nem tudta kordában tartani a vendégeket, akik „megváltoznak, ahogy italt szolgálnak fel nekik”.

„Nem szép dolog, de elértem a kívánt eredményt. Mindenki azt hiszi, áram van benne és inkább távol tartják magukat. A félelem hatásos”

– mesélte.

Kell a bevétel a puboknak, de szigorúak a szabályok

A 60 ezer brit pubot közel négy hónapja záratta be Boris Johnson miniszterelnök. Angliában július elején engedélyezték a nyitást, de feltételül szabták, hogy a vendégek a belépés előtt megadják elérhetőségüket és betartsák az előírt távolságot.

Sok pub eldobható műanyagra cserélte le az üvegpoharakat, hogy így is fékezzék a vírus terjedését. A látogatói lista jól működik, mert három pub vendégeinél kimutatták a fertőzést – így viszont ezeknek a kocsmáknak ismét be kellett zárniuk.

"Vidéken vagyunk, értjük a viccet"

A vendégek egy része humorosan fogta fel az elektromos kerítés tényét. „Vidéken vagyunk, mindenki tudja, hogy néz ki az elektromos kerítés. Egy tábla is lóg rajta, vigyázz, áram!” – mondta egy látogató.

A pubbal leszerződött biztosító viszont komolyan vette a dolgot, és telefonált, hogy kiderítse: McFadden vajon tényleg áramütésekkel tartja-e kordában a látogatókat.

Mallorcán nagyon elengedték a hajukat a britek

Az italozva vigadó britek közben botrányt okoztak a spanyolországi Magaluf üdülőhelyen. Hetekkel ezelőtt még úgy volt, hogy lőttek a szinte állampolgári jognak tartott spanyolországi nyaralásnak, így talán érthető, hogy miért akartak kirúgni a hámból.

Csakhogy néhányan inkább ugráltak, mégpedig egy autó tetején, miközben társaik futballrigmusokkal buzdították őket. A kár körülbelül 2300 euró volt, és a városvezetés szigorú figyelmeztetést adott ki a turistáknak, hogy viselkedjenek.

A helyi lakosok is feldühödtek, egyikük nem éppen udvarias szavakkal emlegette a maszk nélkül ugrabugráló, részeg briteket. A helyzet tovább mérgesedhet, amikor a következő hetekben újabb bárok nyitnak ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×