eur:
388.48
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Donald Trump amerikai elnök megbeszélést tast Jeff Van Drew republikánus alsóházi képviselővel a washingtoni Fehér Házban 2019. december 19-én, egy nappal az után, hogy az amerikai törvényhozás, a Kongresszus demokrata párti többségű képviselőháza megszavazta Trump felelősségre vonását az ellene felhozott mindkét vádpontban, a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása miatt, és ezzel döntött az elnök elmozdítását célzó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) lefolytatásáról. Trump az ügy azonnali szenátusi tárgyalását sürgeti.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Michael Reynolds

Újabb botránykönyv Donald Trumpról

Mary Trump, aki mellesleg klinikai pszichológus, új könyvében sokkoló kijelentéseket tesz arról a családról, amelyben az Egyesült Államok jelenlegi elnöke nevelkedett.

“Túl sok és soha nem elég: hogyan hozta létre a családom a világ legveszélyesebb emberét” - ez a címe egy hirtelen híressé vált amerikai pszichológus könyvének. Nem csoda a hírnév, mert Mary Trumpról, Donald Trump amerikai elnök unokahúgáról van szó.

Mary azt állítja, hogy

Trump személyiségét jelentős módon befolyásolta akaratos apja, idősebb Fred Trump.

“Mindegy, hogy kezel egy szülő egy gyereket, a gyerek soha nem hiszi el, hogy a szülő ártani akar… az abúzus lehet csendes is, nemcsak hangos és erőszakos. Az én nagyapám nem volt erőszakos vagy dühös. Nem is kellett neki, szinte mindig megkapta, amit akart” - írja az elnök unokahúga.

Saját apjáról, Donald Trump testvéréről azt írja, hogy apjuk elvárásai összetörték és alkoholizmusba menekült, ami a halálát okozta. Nagybátyjáról pedig azt, hogy átvette apjától azt a filozófiát, hogy

“az önértékelés egyenlő a pénzzel.. minél több pénze volt Fred Trumpnak, annál jobb volt. Ha másnak adott volna, akkor ő értéket vesztett volna. Ezt a hozzáállást átlapátolta Donaldnak.”

Egy rém rémes család

Mary egy diszfunkcionális családot ír le, ahol az apai lelki terror mellett egy beteg és elhanyagolt anya nevelte a későbbi elnököt.

Trump apja “jól funkcionáló szociopata”, azaz olyasvalaki volt, aki nem érez empátiát, nem bánja meg rossz tetteit és sokszor agresszív - írja Mary, és szerinte ez nagyon kihatott a gyerekeire.

Donaldot egy évre elhagyta az anyja, az apja pedig nem tudott neki biztonságot és szeretetet adni - ezek egy életre megsebezték, innen ered a nárcisztikus, nagyzási hóbortban szenvedő és erőszakos személyiség - állítja.

Kínos vádak a nagybácsinak

Az unokahúg több dologgal is megvádolja Donald Trumpot. Például, hogy fizetett azért, hogy valaki helyette érettségizzen, hogy bejuthasson a Pennsylvania Egyetem patinás Wharton Üzleti Iskolájába.

“Rossz volt az átlaga, aggódott miatta, úgyhogy felbérelte az okos gyerek hírében álló Joe Shapirót, hogy tegye le helyette a vizsgát.”

Mary Trump ugyanakkor családi vitában állt nagybátyjával: 19 dobozt megtöltő adózási papírokat juttatott el a New York Timeshoz, amely hosszú oknyomozó cikket írt az üzletember Donald Trump “zűrös adóügyeiről, melyek között nyilvánvaló csalás is szerepelt, amivel jelentősen megnövelte szüleitől kapott örökségét”. Miután kicsempészte a dokumentumokat egy ügyvédi irodából és átadta azokat az újságíróknak, úgy érezte, hogy “hónapok óta nem volt ilyen boldog”.

Lépését azzal indokolta, hogy Trump megválasztása után hónapokig várt, de nem tudta elviselni, ahogy

“Donald ledarálta a szabályokat, veszélybe sodorta a szövetségeket és rátaposott a gyengékre… nem volt elég szíriai menekülteket segítenem, le akartam rántani Donaldot a mélybe”.

A nagybácsi egyszer megbízást adott neki, hogy a nevében írjon egy életrajzi könyvet, “A Visszatérés művészete” címmel.

Ebben szót kellett volna ejteni azokról a nőkről is, akikkel Trump járni akart, de akik visszautasították - köztük Madonna, a popsztár és Katarina Witt műkorcsolyázó.

A megbízás szerint őket “a legrosszabb, legrondább hájpacnikként” kellett volna jellemeznie. Trump végül egy közvetítő útján kirúgta unokahúgát, aki szerint soha nem kapta meg a munkáért járó pénzt.

Mindeközben a Fehér Ház visszautasította az állításokat, és Trumpot idézve “melegnek írja le apa és fia kapcsolatát, és azt emeli ki, hogy az idősebb Trump kedves volt” a fiához. Maga a Trump család bírósági úton próbálja megakadályozni a könyv július 14-re tervezett kiadását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×