eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szurkolók az Emiliano Sala emlékére rendezett virrasztáson Nantes-ban 2019. január 22-én. Az FC Nantes argentin játékosa a La Manche-csatorna felett január 21-én este eltűnt kisrepülőgép fedélzetén utazott. Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, januárban igazolt a Cardiff Cityhez.
Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Egyre rejtélyesebb az eltűnt focistagép históriája

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek arról, hogy van-e remény az angol Premier Ligába frissen leszerződött és vélhetően egy légibalesetben eltűnt Emiliano Sala argentin focista sorsáról. Utolsó üzenetében arról írt, úgy érzi, mindjárt szétesik a gép.

Emiliano Sala, a francia Nantes csapatából a walesi Cardiff Cityhez igazolt csatár gépe hétfő este tűnt el a La Manche csatorna felett a francia partok közelében. A 28 éves argentín úgy döntött, hogy egy kis magángépen utazok Walesbe. Rajta kívül csak a pilóta tartózkodott a fedélzeten.

A kutatást kedden újították fel, és először a brit szigetekhez tartozó Guernsey rendőrsége azt mondta:

bár nincs életjel, abból indulnak ki, hogy Sala és a pilóta a vízre ki tudta nyitni és be tudott mászni a gépen található mentőtutajba.

Szerda reggel a hatóság közölte: az előző nap törmeléket és tárgyakat találtak a vízben a keresési övezetben. Az újraindult kutatást nehezítette az erős szél és a magas hullámok.

A tragédia baljós előjelének tekinthető, hogy

a játékos egy WhatsApp-üzenetet küldött a repülőről, és azt mondta: "úgy néz ki a gép, mintha mindjárt szétesne".

Bár viccelődő hangnemben beszélt, azt is megjegyezte, hogy fél.

Sala apja újságíróknak azt mondta: "nincsenek szavak", amivel le lehetne írni, mit érez. Barátnője pedig azt írta, fel akar ébredni a lidércnyomásból, és hogy azt akarja hallani a kutatóktól, hogy megjelentek a helyszínen és folytatják a keresést.

Az akcióban három repülő és egy helikopter vesz részt, és keresi a radarról eltűnt Piper Malibu kisgépet. Emellett műholdas felvételeket is átnéznek, és megvizsgálják az érintettek mobiltelefonos adatforgalmát.

A géppel 700 méteres magasságban szakadt meg a rádiókapcsolat.

A mentőalakulatok délutáni nyilatkozata már arra utalt, hogy a legrosszabbra akarják felkészíteni a családtagokat, a fiatal focista barátait és a drukkereket.

John Fitzgerald, a Csatorna-szigetek Légimentő főnöke azt mondta:

"még a legjobb formában lévő ember is csak néhány órát él túl a vízben a mostani, borzasztó időjárási viszonyok között. Szomorúan jegyzem meg, hogy szerintem már nincs remény".

A kutatáshoz - amelyet napnyugtáig folytattak - ennek ellenére csatlakozott egy francia katonai gép is. Estig nem érkeztek olyan hírek, hogy leállítanák a mentőakciót.

Emiliano Sala 48 gólt lőtt a Nantes színeiben, amióta 2015-ben leszerződött a francia első ligás csapathoz.

Mehmet Dalman, a fiatal sztárt megvásárló Cardiff City tulajdonosa azt mondta: a csapat és a drukkerek sokkban vannak, de nem halasztják el az Arsenal ellen a hónap végére kiírt meccset. Megerősítette azt is: a futballista maga szervezte meg utazását.

Nantes-ban és Cardiffban is a szurkolók virágokat helyeztek el a klubok stadionjánál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×