INFORÁDIÓ 
2019. november 19. kedd
Erzsébet

emiliano sala

labdarúgás

nantes

cardiff

premier league

légi baleset

Nantes, 2019. január 25. Virágok és fotók Emiliano Salának, az FC Nantes volt argentin játékosának óriásfotója előtt Nantes-ban 2019. január 25-én. A Nantes-tól az angol Cardiff Cityhez igazolt, 28 éves argentin támadót szállító kisrepülőgép, útban Franciaországból Angliába, a La Manche-csatorna felett, január 21-én este eltűnt. A mentőhajók és helikopterek 2019. január 25-én végleg befejezték az eltűnt kisrepülőgép utáni keresést a Guernsey-szigetnél, ahol a légi jármű az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A helyi rendőrség szerint a szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi, ezért nem folytatják tovább a keresést. MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Döbbenetes jogi csavar a repülővel lezuhant focista ügyében

Infostart

Az Emiliano Salát 17 millió euróért megvásároló Cardiff City nem fizeti ki a vételárat, mondván, nem lépett érvénybe a szerződés.

Az előzményekről röviden: a télen a Nantes 17 millió euróért eladta az argentin Emiliano Salát a walesi Premier League-szereplő Cardiff Citynek, ám a labdarúgó - úton Wales felé - halálos repülőbalesetet szenvedett, holtteste azóta sincs meg.

A Cardiff City mindezek után nem fizette ki a játékos vételárát, mondván, nem lépett életbe a felek közötti szerződés (a Premier League "nem fogadta be" még azt), mire a Nantes a FIFA-hoz fordult, hogy kicsikarja az összeget.

A BBC - az nso.hu cikke szerint - cardiffi forrásaira támaszkodva azt írja, hogy épp a Nantes kérte, hogy a walesi és a francia sportági szövetség is erősítse meg az átigazolás tényét, és a walesiek szerint épp attól semmis a szerződés, hogy "a megadott határidőig" nem ismerte el mindkét fél az érvényességet.

Mivel pedig

Sala így nem is léphetett volna pályára a Premier League-ben, így kifizetni sem kell a vételárat - mondják a walesiek.

Nantes-ban közben azt mondják, január 21-én a FIFA regisztrálta az átigazolást, így nekik semmi közük ahhoz, hogy a Cardiff és a Premier League között mi a polémia tárgya,

az eladás megtörtént és kész.

A FIFA április elején foglalhat állást az ügyben.

Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018