eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Windsor, 2018. május 16.Harry herceg és Meghan Markle fotójával díszített emléktárgyak egy windsori ajándéküzletben 2018. május 16-án. Harry hercegnek, a brit trónörökös, Károly herceg 34 éves másodszülött fiának és Meghan Markle 37 éves amerikai színésznőnek május 19-én lesz az esküvője a windsori kastélyban, a legősibb angliai királyi rezidencián. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: ANDY RAIN

Súlyos vád Meghan Markle családja ellen

Miközben a britek és a királyi pompára kíváncsi külföld a hétvégi hercegi esküvőre készül, a brit média azzal vádolja a menyasszony családját, hogy megpróbálta kisiklatni a frigyet.

Szombaton gördül be a városba a "Harry és Meghan show", amikor a brit trónörökös kisebbik fia és amerikai színésznő menyasszonya a világ tévékamerái előtt egybekel Londonban.

A korábbi hónapok kilúgozott romantikája után a brit médiában folytatódnak a Meghan Markle-nek szánt oda-odaszurkálások.

Az a benyomás kezd kialakulni, hogy a brit királyi udvar „rém rendes családja” egy amerikai „rém diszfunkcionális családdal” köt szövetséget.

A királyi család PR-gépezete előtt tehát most ott a nagy kihívás: meg kell találni a módját annak, hogy miként lehet a lehető legjobb színben feltüntetni az eseményt.

Ebben segítheti majd a Londonba sereglett amerikai, brit és külföldi, királyi pompára vágyó turisták serege, akik közül sokan az alkalomhoz illő emlékpólókban és kabátokban feszítenek. A rajongók válogathatnak a temérdek szuvenír közül és fotóztatatják magukat az ajándékboltok emberszabású Harry és Meghan kartonfigurái előtt.

Az ünneprontó hírek között ugyanakkor Telegraph című lap például arról ír, hogy a „Markle-famílián belüli széthúzás árnyékot vethet az esküvőre”. Az újság ismét felemlegeti a Meghan apja, Thomas körüli bizonytalanságot és állandóan változó híreket.

Thomas és Meghannal nem igazán jó viszonyban lévő féltestvére sokat beszéltek arról, hogyan üldözte őket a bulvármédia, és hogyan hatott ki mindez az apa egészségére. Csütörtökön végül megerősítést nyert, hogy Thomas Markle nem megy Londonba.

Bár Meghan viszonya a szüleivel jó, más családtagokkal való kapcsolatát a lap „csípős családi sagának” nevezi – ami a brit nyelvezetben már komoly bírálatnak számít –,

és amely viszony csak még feszültebbé vált az esküvő előtti napokban.

Amikor Meghan megszületett, már volt két jóval idősebb tizenéves féltestvére. A nővér, Samantha arról beszélt interjúiban, milyen közeli volt a viszonyuk Meghannal. Samantha anyja viszont arról, hogy lánya mennyire féltékeny volt a kishúgára és mennyire nem szerette.

Felnőttkorában a színésznő Meghan lett a legsikeresebb a családból, míg egyik testvére, az ifjabb Thomas abból él, hogy ablakokat szerel be – jegyzi meg a Telegraph, utalva arra, hogy Meghan évek óta nem beszélt féltestvéreivel. Thomast ráadásul egyszer letartóztatták és azzal gyanúsították, hogy pisztolyt szegezett barátnője fejéhez.

Közben Samantha, Meghan és Harry románcának kezdetén egy interjúban „törtetőnek” nevezte a herceg menyasszonyát és arra utalt, nem biztos, hogy beleillene az angol királyi famíliába. Mindezek nyomán Thomas haragudott meg a nővérére és azt mondta neki, „hagyd békén Meghant”.

A nővér később hátrarcot hajtott végre és hirtelen kedvesebb hangot ütött meg. „Szeretlek, boldog vagyok miattatok!” – üzente a szerelmeseknek. De nem tartott sokáig a békülékeny időszak, Samantha először Harrynek szólt be, amiért azt mondta: ő adhat olyan családot Meghannek, amilyet szeretett volna. Később pedig dühösen követelte, hogy küldjenek esküvői meghívót Londonból az amerikai rokonságnak is.

Közülük néhányan a meghívó nélkül is Londonba érkeztek,

így Thomas ex-neje, Tracy Dooley és két fiuk – még egy Thomas és Tyler. A hármas amerikai tévéadóknak közvetít majd az esküvőről, főállásban viszont egy kannabisz-üzletet vezetnek Oregon államban, ahol már legális ez a tevékenység.

Közben az is kiderült, hogy Meghan szülei helyett leendő apósa, Károly herceg vezeti majd az oltárhoz az arát.

A hercegi esküvő tehát korántsem ígérkezik unalmasnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×