INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Egyre feszültebbek a németek

Infostart / InfoRádió
A menekült-kérdés egyre jobban borzolja a kedélyeket Németországban. A berlini kultúrák karneválján történt szexuális zaklatások híre méginkább a migránsok ellen hangolta a közvéleményt, az egykori nyugatnémet főváros, Bonn tőszomszédságában lévő Bad Godesbergben történt gyilkosság pedig már idegen-ellenes tüntetéseket is kirobbantott.

Azonban az eddig elfogott első gyanúsított nem arab, hanem egy 20 éves olasz állampolgárságú fiatalember, aki távolról sem ismeretlen a rendőrség számára.

Még nem tudni, hogy az Olaszországban született, de gyerekkora óta Németországban élő 20 éves gyanúsított kikkel követte el azt a bűncselekményt, amely egy 17 éves Bad Godesberg-i fiatalember életét követelte.

Niklas P. barátnője és két ismerőse társaságában egy koncertről igyekezett haza, amikor Bad Godesberg helyi érdekű vasútállomásán három suhanc belekötött és barátnőjével együtt bántalmazni kezdte.

A verekedéshez nem szokott Niklas P. már az első ütések után a földre rogyott és amikor már védekezni sem tudott, a most őrizetbe vett gyanúsított tovább rugdosta a fejét. Közben Niklas P. barátnőjét sem kímélték, de a pályaudvari kioszk tulajdonosa és a közelben állomásozó taxisok váratlan megjelenésére a tettesek gyorsan kereket oldottak.

A szemtanúk elmondták, hogy arab, vagy dél-európai kinézetűek voltak, egyikük akcentus nélkül beszélt németül. A helyszínre érkező mentők mind Niklas P.-t, mind pedig barátnőjét kórházba vitték, de a 17 éves fiatalember már nem tért magához az ütésektől és rúgásoktól elszenvedett kómából, hanem a hét végén belehalt sérüléseibe.

A rendőrség kiterjedt nyomozása eredményeképpen már kedden elfogták az egyik feltételezett tettest, de hírzárlatot rendeltek el a további gyanúsítottak mielőbbi kézre kerítésének elősegítésére, valamint az ügy által kiváltott komoly feszültség fokozásának elkerülésére.

Az eset ugyanis országos megdöbbenést váltott ki, Niklas P. halálát követően jobboldali csoportok tüntetést szerveztek Bad Godesbergben, hogy az esetet a menekültek elleni hangulatkeltésre használják fel.

Időközben kiderült, hogy a volt nyugatnémet fővárossal, Bonnal szinte egybeépült és jórészt elegáns Rajna parti villanegyedekből álló Bad Godesbergben már jó ideje garázdálkodnak zömében idegen származású fiatalokból alakult bandák és a lakosok egy része sötétedés után már nem is igen mer kimenni az utcára. 


A címlapról ajánljuk