eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egyre feszültebbek a németek

A menekült-kérdés egyre jobban borzolja a kedélyeket Németországban. A berlini kultúrák karneválján történt szexuális zaklatások híre méginkább a migránsok ellen hangolta a közvéleményt, az egykori nyugatnémet főváros, Bonn tőszomszédságában lévő Bad Godesbergben történt gyilkosság pedig már idegen-ellenes tüntetéseket is kirobbantott.

Azonban az eddig elfogott első gyanúsított nem arab, hanem egy 20 éves olasz állampolgárságú fiatalember, aki távolról sem ismeretlen a rendőrség számára.

Még nem tudni, hogy az Olaszországban született, de gyerekkora óta Németországban élő 20 éves gyanúsított kikkel követte el azt a bűncselekményt, amely egy 17 éves Bad Godesberg-i fiatalember életét követelte.

Niklas P. barátnője és két ismerőse társaságában egy koncertről igyekezett haza, amikor Bad Godesberg helyi érdekű vasútállomásán három suhanc belekötött és barátnőjével együtt bántalmazni kezdte.

A verekedéshez nem szokott Niklas P. már az első ütések után a földre rogyott és amikor már védekezni sem tudott, a most őrizetbe vett gyanúsított tovább rugdosta a fejét. Közben Niklas P. barátnőjét sem kímélték, de a pályaudvari kioszk tulajdonosa és a közelben állomásozó taxisok váratlan megjelenésére a tettesek gyorsan kereket oldottak.

A szemtanúk elmondták, hogy arab, vagy dél-európai kinézetűek voltak, egyikük akcentus nélkül beszélt németül. A helyszínre érkező mentők mind Niklas P.-t, mind pedig barátnőjét kórházba vitték, de a 17 éves fiatalember már nem tért magához az ütésektől és rúgásoktól elszenvedett kómából, hanem a hét végén belehalt sérüléseibe.

A rendőrség kiterjedt nyomozása eredményeképpen már kedden elfogták az egyik feltételezett tettest, de hírzárlatot rendeltek el a további gyanúsítottak mielőbbi kézre kerítésének elősegítésére, valamint az ügy által kiváltott komoly feszültség fokozásának elkerülésére.

Az eset ugyanis országos megdöbbenést váltott ki, Niklas P. halálát követően jobboldali csoportok tüntetést szerveztek Bad Godesbergben, hogy az esetet a menekültek elleni hangulatkeltésre használják fel.

Időközben kiderült, hogy a volt nyugatnémet fővárossal, Bonnal szinte egybeépült és jórészt elegáns Rajna parti villanegyedekből álló Bad Godesbergben már jó ideje garázdálkodnak zömében idegen származású fiatalokból alakult bandák és a lakosok egy része sötétedés után már nem is igen mer kimenni az utcára. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×