eur:
389.69
usd:
364.57
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Kanadában nem lesz Köln"

"Nálunk nem lesz Köln" - üzeni a kanadai kormány, amely megválogatja, hogy milyen menekülteket fogad be az országba. Az ottawai bevándorlási miniszter azt mondta: "tárt karokkal" engedik be a szíriai menekülteket, de odafigyelnek, hogy a családok élvezzenek előnyt.

Kanada nem fog a kölnihez hasonló molesztálásokat és szexuális erőszakot elszenvedni, mert "körültekintően válogat" a befogadott szíriai menekültek között - erről beszélt az ország bevándorlási minisztere.

John McCallum ezzel a megjegyzéssel próbálta előkészíteni a letelepítés újabb lépcsőjét, miután további 10 ezer menekült érkezett az országba.

Nem minden migráns ellenség, csak válogatnak


"Figyeljük a németországi helyzetet, és felhívnám a figyelmet, hogy 25 ezer szíriai menekültről beszélünk, miközben Németország közel 1 milliót fogadott be... körültekintően megválogatjuk, ki fogadunk be. A legtöbbjük nem egyedülálló férfi, hanem családtag" - mondta.

McCallum emellett úgy fogalmazott, hogy "tárt karokkal és szeretettel" üdvözlik a szíriai menekülteket.

Felmérés: már kevesebb német üdvözli a migránsokat

A kanadaiak nyitottságát eddig méltatták, miközben a még több menekültet és migránst beengedő Németországban a kezdeti lelkesedés után a társadalom megosztottá vált a bevándorlási hullám kérdésében.

A ZDF közszolgálati médium felmérése szerint a németek borúlátóbban tekintenek a bevándorlókra, mint korábban: 60 százalékuk szerint Merkel kancellár rosszul kezelte a helyzetet.

Szilveszter éjszakáján többszáz fős, migránsoknak és menekülteknek mondott tömeg - fiatal férfiak - molesztált nőket Köln belvárosában. Az utóbbi hetekben többszáz feljelentés érkezett az ügyben.

Az incidens a kölni rendőrfőnök állásába került, élesen bírálták a főpolgármester-asszonyt és Merkel kancellárt is. Ezen a héten tartóztatták le a támadások egyelőre egyetlen gyanúsítottját, egy 26-éves algériai menedékkérőt.

Kanada: "eddig sikeresen integráltuk a bevándorlókat"


A kanadai bevándorlási miniszter szerint nem lehet párhuzamot vonni a menekülteket szintén befogadó Kanada és Németország között. "Hozzánk másfajta emberek érkeznek és mások a számok... azt hiszem, eddig elég sikeresen integráltuk a bevándorlókat" - tette hozzá a Kanadába érkezett korábbi bevándorlóhullámokra utalva.

McCallum tagadta, hogy Kanada a menekülteket részesítené előnyben saját állampolgáraival szemben, különösen a szociális lakások kérdésében.

Kanada eredetileg 25 ezer menekültet akart befogadni tavaly december 31-ig, de novemberben 10 ezer főre csökkentette a kvótát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×