eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A németek lassítanák a menekültek beengedését

A berlini koalícióban résztvevő Szociáldemokrata Párt elnöke síkra szállt a menekültek beengedésének lassítása mellett. Sigmar Gabriel pártjának vezetőségi ülésén úgy vélte, hogy ezt elsősorban azáltal lehet elérni, hogy javítják az életkörülményeket azokban az országokban, ahonnan menekül a lakosság. Sigmar Gabriel szerint a berlini kormány készen áll ezeknek az országoknak az anyagi támogatására, ha visszaveszik állampolgáraikat, akiktől a német hatóságok megtagadták a menedékjogot.

A Szociáldemokrata Párt elnöke kijelentette, hogy a menekültáradatot elsősorban az Európai Unió külső határainak védelmével lehetne elérni, valamint azáltal, hogy javítanák az életkörülményeket azokban az

Visszafogadják állampolgáraikat, akik Németországban nem kaptak menedékjogot. A szociáldemokrata pártelnök utalt arra is, hogy tavaszra mindenképpen megállapodást kell kötni az ankarai kormánnyal a Törökországon át érkező menekültek valóban hatékony visszatartásáról.

Sigmar Gabriel pártjának Nauenban tartott vezetőségi ülésén nyilatkozott, amelyen elsősorban a márciusban esedékes három német tartományi választás előkészítéséről volt szó, különös tekintettel arra, hogy a Szociáldemokrata Párt támogatottsága igen alacsony szintre süllyedt.

A Berlin közelében fekvő Nauenban is a migránsok beözönlése volt a főtéma, azonban a pártvezetők inkább a két kereszténypárton belül egyre élesedő menekültvitát ostorozták. Hangsúlyozva, hogy a kancellárnak hatalmi szóval kellene elnémítania az újonnan érkezők számának drasztikus korlátozására irányuló követeléseket.

Sigmar Gabriel és a többi felszólaló részletek említése nélkül beszélt arról, hogy a jelenlegi helyzetben a Szociáldemokrata Párt a leginkább hivatott a német társadalom összetartására.

Anyagi szempontból ez nem is lenne különösen nehéz feladat, mert a menekültkérdés és a görög pénzügyi válság ellenére Németország nemzeti össztermelése tavaly közel két százalékkal emelkedett. Az állami bevételek 16 és fél milliárd euróval haladták meg a kiadásokat, és megfigyelők szerint a most kezdődött esztendő is legalább gazdasági téren jól kilátásokkal kecsegtet.

Alighanem erre utalva Sigmar Gabriel úgy vélte, az integráció elősegítésére közel 50 ezer új iskolai tanárt illetve óvónőt kellene felvenni, valamint jelentős összeggel kellene támogatni a szociális lakások építését is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×