eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem lesznek előrehozott választások Szlovákiában

Robert Fico szlovák miniszterelnök elejét vette azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint hamarosan előre hozott választásokat tartanának Szlovákiában. Mint fogalmazott, a parlamenti választások normális körülmények között 2016 márciusában lesznek.

A szlovák kormányfő határozottan cáfolta az előre hozott választások gondolatát, s kijelentette, a jelenlegi kormány száz százalékban kitölti a megbízatási időszakát.

Az esetleges kormánylemondás híre tavaly decemberben az egyik hírportálon jelent meg, s a nyilvánosság előtt rögtön spekulációkat gerjesztett. Robert Fico megjegyezte: mindezt alternatív lehetőségként emlegette azzal kapcsolatban, hogy az országnak stabil kormányzó erőre van szüksége.

"Semmiféle stressz nem nehezedik ránk a kampány miatt, hiszen kormányzásunk egész ideje alatt rendkívül tevékenyek vagyunk. Amíg más politikai pártok semmilyen aktivitást nem mutatnak, addig mi egy sor rendezvényt szervezünk. Ezt mások nem csinálják. A politikai naptárunk egész évre tele van, és nem kell afelett gondolkodnunk, hogy mi legyen mondjuk a kampányunk mottója" - állította a kormányfő, majd megerősítette, hogy pártjával sikert akar elérni a jövő évi parlamenti választásokon.

Robert Fico elmondta azt is, hogy erős és stabil kormányt szeretne létrehozni 2016 után is, ehhez már most keresi a megfelelő partnereket. Másrészt viszont felkészültek az esetleges vereségre is. "Ez történt 2010-ben is, amikor is a Smer ugyan megnyerte a választásokat, ám a politikai erők koalícióba léptek ellenünk, ennek meg is lett az eredménye - utalt Iveta Radièová kormányának 2011-es bukására.

A kormányfő egyben jelezte, ha a jövőben is lehetősége nyílna rá, hogy elfoglalja a posztot, nehéz lenne nemet mondani a miniszterelnöki bársonyszékre. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy kormányfőként széleskörű tapasztalatokra tett szert, Szlovákiának jó a renoméja külföldön, miközben a többi miniszterelnökkel ápolt kapcsolata rendkívül magas szintű.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×