eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

"Benézte" az iszlám helyzetet az amerikai szakértő

Élőben folytatott távbeszélgetést a BBC televízió esti híradója Steven Emerson amerikai kommentátorral, a terrorelhárítás ismert szakértőjével, miután előző nap egy állítása nagy meghökkenést okozott Angliában. Mint David Cameron brit miniszterelnök mondta: a kijelentés hallatán torkán akadt a reggelire fogyasztott zabpehely.

A világsajtó széltében-hosszában idézte Steven Emersont, a New York Times munkatársát, aki a párizsi terrorcselekmények kapcsán, a Fox Tévében azt mondta, hogy Angliát is fenyegeti iszlám veszély, ott van például Birmingham, Anglia egyik legnagyobb városa, amelynek a lakossága immár teljes mértékben iszlám vallásúakból áll, és aki nem muszlim, az be se meri tenni oda a lábát.

Birmingham több mint egymillió lakosú nagyváros, ebből majdnem 500 ezer keresztény és mintegy 234 ezer muszlim. A különböző vallásúak általában békében élnek egymással, a muszlimok beilleszkednek a brit társadalomba.

A BBC televízió esti hírösszeállításának a műsorvezetője interjúvolta meg a New York Times politikai szakértőjét, de még fel se tette az első kérdést, Steven Emerson máris bevallotta, hogy óriási hibát követett el, mindenkitől bocsánatot kér: a Fox Tévé nézőitől és Birmingham lakóitól, most hallja, hogy az egy kellemes, kultúrált város, és amit mondott róla, az nem igaz.

"Járt már ön Birminghamben?" - hangzott az első kérdés. "Nem" - válaszolta Emerson. "Honnan vette ezt a sületlen állítást?" - kérdezte a BBC nevében Clive Myrie műsorvezető. "Az adatgyűjtőimtől. Nagyon sajnálom" - mondta az amerikai szakértő.

A műsorban megszólaltattak néhány birminghami járókelőt. Egy idős angol hölgy megjegyezte, hogy helytelen, ha tájékozatlan amerikai újságírók tévéműsorokban beszélnek olyasmiről, amiről fogalmuk sincs.

Emerson megígérte, hogy mielőbb el fog látogatni Birmingham-be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×