eur:
389.49
usd:
362.45
bux:
68671.78
2024. május 8. szerda Mihály

Schumacher felesége eladja a repülőgépüket

Miközben a Formula-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher lassan a javulás jeleit mutatja, felesége, Corinna, úgy döntött, hogy eladja magánrepülőgépüket, amellyel éveken át jártak versenyekre és nyaralni.

A Falcon 2000EX típusú léghajtásos gép újonnan 25 millió euróba kerül, 8 személy szállítására alkalmas és - mintegy felségjelként - ma is Michael Schumacher nevének kezdőbetűit viseli. Jól értesült források szerint már ez is kitűnő reklámnak bizonyul, mert a közérdeklődés csaknem töretlen az egykori autóversenyző egészségi állapota iránt .

Még a világbajnoki pontversenyben élvonalbeli Nico Rosberg is úgy vélte, hogy Michael Schumacher sorsa jobban érdekli az embereket, mint a Formula-1. Nico Rosberg szerint mindenkit megdöbbentett, ami Schumacherrel történt és ezért az autóversenyzés némileg veszített vonzásából. A Formula-1 hétszeres világbajnoka, aki 2012 végén vonult vissza végérvényesen a versenyzéstől, múlt év karácsonyán síbalesetet szenvedett a franciaországi Alpokban. Súlyos fejsérülése miatt grenoblei kórházban kétszer is meg kellett operálni, ezt követően mesterséges kómában tartották.

Azóta egy lausannei klinikára szállították, ahol állapota javulóban van, és orvosai arra számítanak, hogy hamarosan hazakerül. Ebben alighanem nagy segítségére van régi trénere, a német Kai Schnapka, aki naponta tornáztatja.

Korábban Schnapka is Schumacher magánrepülőgépén utazott a világ különböző pontjain rendezett autóversenyekre. Aktív korában Schumacher évente közel 400 órát töltött a levegőben a géppel, de nyaralási célra is gyakran használta. Az újonnan 25 millió euróba kerülő Falcon 2000EX típusú privát gépet most a versenyző felesége, Corinna, eladásra kínálja, mert véleménye szerint a család élete annyira megváltozott a baleset miatt, és erre már aligha lesz szükségük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×