eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Égbekiáltó adatok a németországi gyermekbántalmazásokról

Németországban az elmúlt esztendőben kevesebb erőszakot követtek el kiskorúak ellen, mint az előző években, de a szövetségi nyomozóhivatal elnöke szerint az adatok változatlanul égbe kiáltóak. Az adatok ismertetésekor elmondta: tavaly 153 gyermek halt bele az erőszakból fakadó sérülésekbe.

A kiskorúakkal szemben elkövetett erőszakot csak társadalmi összefogással lehet tartósan leküzdeni - jelentette ki Berlinben a nyomozóhivatal elnöke és hangsúlyozta, hogy az is cinkossá válik, aki nem lép fel a gyerekek bántalmazásával szemben. Jörg Ziercke szerint némi reménysugárt jelent, hogy tavaly 8 százalékkal csökkent a rossz bánásmódból származó halálesetek száma, de még így is égbekiáltónak mondta, hogy az erőszak 153 gyermek életét követelte. Köztük 84 volt még csecsemőkorban.

Ezzel egyidőben egy hajszálnyival kevesebb maradandó következménnyel járó durvaságot követtek el kiskorúakkal szemben. A nyomozóhivatal elnöke azonban rámutatott arra, hogy ezek az adatok csupán a jéghegy csúcsát tükrözik, mert a hatóságilag nem regisztrált bűncselekmények száma ennél jóval magasabb.

A berlini sajtótájékoztatón szó volt a gyermekvédelmi intézmények túlterheltségéről is, a Charité Kórház törvényszéki patológusa pedig felszólította az orvosokat és tanárokat, hogy ne hagyják egyszerűen szó nélkül, ha gyerekeken ütések, fenyítések nyomát tapasztalják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×