eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét hokiőrület van Szlovákiában

Szlovákia ismét hokilázban él. A svéd-finn közös rendezésű világbajnokságon a csapat az utolsó pillanatban bejutott a negyeddöntőbe, a szurkolók pedig további sikeres szereplésben reménykednek.

Befejeződtek a csoportküzdelmek a Helsinkiben és Stockholmban zajló jégkorong-világbajnokságon. A szlovák és a cseh csapat is csak az utolsó pillanatban harcolta ki a negyeddöntőbe jutást. Az addig gyengélkedő csehek utolsó csoportmérkőzésükön 7-0-ra leradírozták a norvégokat, míg a szlovákok - három korábbi vereség után - 4-1-re verték az az amerikai csapatot, és ezzel végül a továbbjutást jelentő negyedik.helyet szerezték meg csoportjukban.

A Helsinkiben játszott meccs előtt egyszerű volt a képlet: ha a szlovákok a rendes játékidőben nyernek, akkor mindenképpen negyeddöntősök, viszont ha csak két vagy egy pontot szereznek, akkor sorsuk az ellenfelek eredményétől függött volna .Vladimír Vujtek cseh edző azonban védencei azonban feledtetni tudták az addigi halvány szereplést és magabiztosan győztek a jól játszó amerikaiak ellen.

Érdekesség, hogy az amerikai csapat kapitánya Paul Stastny, a szlovákok korábbi hokilegendája, a jelenleg európai parlamenti képviselő Peter Stastny fia volt.

A szurkolók egy csapásra megbocsátották kedvenceiknek a korábbi vereségeket, különösen azt, hogy csoportjukban alulmaradtak a lettek és az osztrákokkal szemben, és már-már a tavalyi siker megismétlésében reménykednek. Egy évvel ezelőtt a szlovákok ezüstérmet szereztek, amit az országban napokig úgy ünnepeltek, mintha világbajnokságot nyert volna a csapat.

Túlzás nélkül mondható, hogy a hoki népszerűsége Szlovákiában felülmúlja a fociét. Ezekben a napokban nem ritkaság nemzeti zászlókkal feldíszített autókat látni az utakon, a szurkolók ezzel is jelzik, hogy lélekben a cspaattal vannak. A sikereknek persze leginkább a vendéglő- és kocsmatulajdonosok örülnek, mindenütt óriásképernyőkön lehet figyelni a közvetítéséket, és természetesen ilyenkor a sörfogyasztás is jelentősen megnövekszik. Nem véletlenül a válogatott egyik főszponzora a legnagyobb szlovákiai sörgyár.

Csütörtökön délután fél hatkor ismét Helsinkire figyel a fél ország, következik a finnek elleni negyeddöntő, győzelem esetén a szlovákok már éremért játszhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×