eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szájkosarat kapott a Batman-gyilkos

Pszichiáterek azt találgatják, hogy megjátssza, vagy valóban pszichotikus tüneteket mutat az új Batman-film premierjén elkövetett vérengzéssel vádolt James Holmes. A gyanúsított annyiszor leköpte a rendőröket, hogy szájkosarat viseltetnek vele. Közben Christian Bale, a Batman főhőse a kórházban meglátogatta a lábadozó sebesülteket.

James Holmes, az aurorai mozivérengzés narancshajú gyanúsítottja néha szájkosarat visel. Korábban azt mondta magáról, hogy ő Joker, a Batman-filmek egyik főgonosza, de most már a Bárányok hallgatnak pszichopata elkövetőjére is emlékeztet.

Elmeszakértők pedig épp azt találgatják: szerepet játszik vagy valóban pszichotikus tüneteket mutat.

A 12 ember meggyilkolásával vádolt egykori PhD-hallgató ellenállás nélkül adta meg magát a rendőröknek. Amikor bevitték, nejlonzacskókat tett a kezére, hogy megmaradjanak a lőpornyomok, majd úgy tett, mintha a zacskók bábok lettek volna.

Később az egész világ láthatta bizarr viselkedését a bírósági meghallgatáson, ahol ügyvédjének úgy kellett megböknie, hogy keljen fel, amikor bejött a bíró. Sokakban felmerült a kérdés, hogy nyugtatókat vagy más szereket vett-e be. A rendőrök azonban at mondták az ABC Newsnak, hogy nem vett be semmit.

Marissa Randazzo, az elnököt védő Secret Service volt kutatásvezető pszichológusa szerint vagy egy pszichotikus, például mániás epizódot él át, amikor napokon át nem aludt és hiperaktív, vagy egyszerűen megjátssza. Randazzo szerint az utóbbi is lehetséges. "A szociopaták hazudnak az elmeállapotukról, bár amit róla hallottunk eddig, az ellentmond annak, hogy szociopata lenne. De azt is vegyük figyelembe, hogy pont ezt a témát kutatta" - mondta.

Közben a most már tragédiával összekapcsolt Batman filmben a főhőst alakító Christian Bale ellátogatott abba a kórházba, ahol a sebesülteket ápolják. A 38 éves brit színész két órát töltött velük a gyógyászati központban. A betegek egy része feltette a közös fényképeket a közösségi oldalakra. Bale megállt az áldozatoknak állított emlékhely előtt is. A színész és a film rendezője, Christopher Nolan is részvétüket fejezték ki és megdöbbenésüknek adtak hangot a mészárlás miatt.

Christine Bache az egyik túlélő iraki veterán, aki sebesülés nélkül túlélte Bagdadot. Õ azt mondta: Batman-rajongó, de most már kétségei is vannak a filmekkel kapcsolatban. Kollégáival volt a moziban, egyiküket megölte a támadó.

Az egyik sebesült nő közben egy kisfiúnak adott életet. Az apa is kórházban van, egyik szemére megvakult és intenzív osztályon kezelik.

Sok mozilátogató érthetően ideges: a rendőrség letartóztatott egy férfit, aki csőre töltött fegyverrel ült be az egyik vetítésre. Egy másik üvöltözni kezdett, szintén a Sötét lovag vetítésén és a coloradói vérengzést emlegette, egy mozit pedig ideiglenesen kiürítettek, amikor egy néző rendőrt hívott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×