eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Egy családi ház árát mulatta el a londoni bankár

Több mint 25 millió forintnak megfelelő összeget sikerült elköltenie egy londoni bankárnak egy átmulatott éjszaka után. A bárban tartózkodó vendégek közé még 50 fontos bankjegyeket is dobáltak a karácsonyi partin.

David Cameron brit miniszterelnök a londoni City védelmében vétózta meg az EU tervezett szerződésmódosítását, de egy múlt heti karácsonyi ünnepség mintha arra utalna, hogy nem kell annyira félteni a bankárokat.

Az egyik nagy pénzekkel játszó fedezeti alap tulajdonosa úgy döntött, hogy karácsony alkalmából mulatni viszi a csapatát. Az új, exkluzív bárba, a Rose-ba mentek, amelynek Guy Richie filmrendező is a társtulajdonosa, és ahová nem éppen az éhező diákok járnak.

A néhány fős társaságnak hajnalra már sikerült egy jobb magyar családi ház árának megfelelő összeget elvernie. A számlán szerepelt néhány palack a legjobb fajta Dom Perignon pezsgőből, továbbá 24 üveg Harry herceg kedvenc vodkájából, amelyből egyetlen palack 670 ezer forintba kerül. A kompánia vezetője úgy döntött, hogy az összes vendégnek rendel a Ciroc Ultra Premium vodkából, amiből előszeretettel kortyolgat P. Diddy rap-producer is.

Amikor már a tetőfokára hágott a hangulat, az alapkezelő 50 fontos bankjegyeket használt konfettinek, és ezeket a 18 ezer forintot érő bankókat dobálta a vendégek közé. Annak ellenére, hogy a tüsténkedő személyzet közel hárommillió forintos automatikus borravalót adott a számlához, ő ezt megfejelte még több mint három és félmillióval.

"A nagylelkű szó nem igazán jó leírás erre az emberre" - mondta a Rose rendszeres vendégéről a klub szóvivője.

Mivel egy magánkézben lévő befektetési alap vezetőjéről van szó, a 80-as éveket idéző viselkedésre sokan legfeljebb csak rosszalló tekintettel reagálnak.

A sok részvényessel rendelkező és imázsára sokat adó Barclays bank főnöke azonban több tucat befektetési bankárának tanácsolja, hogy mondjanak fel, azt követően, hogy azok közel 16 millió forintot boroztak el a Petrus nevű londoni szórakozóhelyen.

Cameron miniszterelnök és Boris Johnson londoni főpolgármester azzal védi a pénzügyi szektort, hogy jelentős részben az tartja fenn a brit gazdaságot. Ez igaz is: London adói nélkül jóval kevesebb jutna az elmaradottabb régióknak, de ettől még a bankárok nem éppen népszerűek Nagy-Britanniában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×