INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Az Audi lekörözte a Mercedest

Infostart / InfoRádió
Évtizedeken át az elegáns autók kategóriájában a Mercedes volt a listavezető, az ezredforduló azonban mérföldkőnek bizonyult a luxuskocsik gyártására szakosodott stuttgarti konszern történetében. A Mercedes iránti kereslet ugyanis hanyatlani kezdett, és idén az Audinak idén már sikerült leköröznie riválisát.

Az Audi ingolstadti központjában a cég vezetője, Ruppert Stadler elmondta, hogy november végére egyértelművé vált, a Volkswagen tulajdonát képező Audi idén megelőzi az eladás terén nagy vetélytársát, a Mercedest. Noha a istavezető továbbra is a müncheni BMW, amely ebben az évben több mint másfél millió gépkocsit tudott értékesíteni, a második helyre csaknem 1,2 millió autó eladásával az Audi tornászta fel magát.

Ruppert Stadler megelégedéssel nyugtázta azt is, hogy a vezetése alatt álló konszern az elmúlt években átlagosan közel 6,5 százalékkal növelte a termelést. Ezt főleg azzal magyarázta, hogy a közelmúltban Kínában felszökött az Audi márkái iránti kereslet. Az idén gyártott Audi kocsik közel ötödét Kínában vásárolták meg.

Ruppert Stadler reméli, hogy jövőre tovább tudják bővíteni a konszern ázsiai, valamint észak- és dél-amerikai piacait is.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk