eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A német vasút már készül a télre

A szokatlanul enyhe őszi időjárás ellenére a német vasúttársaság már most megkezdte az előkészületet a télre. Miután az elmúlt években a tartós havazás és a rendkívüli hideg ismételt fennakadásokat okozott a forgalomban, a társaság elnöke bejelentette, hogy 2015-ig kereken 300 millió eurót költenek a problémamentes téli vasútközlekedés biztosítására.

Befagyott váltók, áthatolhatatlannak tűnő hóakadályok, a váratlan hóesés következtében sínekre zuhant fák, jégpáncéllal borított peronok okoztak komoly késéseket a vasúti forgalomban az elmúlt években, Németországban. Ezért a vasúttársaságot mind a lakosság, mint pedig a politikusok részéről súlyos bírálatok érték.

Mint a társaság elnöke, Rüdiger Grube most bejelentette, jelentős összeget sikerült elkülöníteni a téli felkészülésre. Már az elkövetkező hónapokban 70 millió eurót fordítanak új alkalmazottak felvételére, akiknek kizárólagos feladata a téllel járó viszontagságok hatásainak kivédése lesz. Nyolc ezerről 16 ezerrel emelik a hóeltakarítással megbízott dolgozók létszámát. Erőfeszítéseiket további négy ezer hómunkás fogja támogatni, akiket átmenetileg vesznek majd igénybe.

Az összegből új technikai felszerelést is beszereznek, hogy fűthetővé tegyék a 72 ezer váltó nagy többségét. Rüdiger Grube reméli, hogy a tetemes anyagi ráfordítás már idén beváltja a hozzá fűzött reményeket, és talán az időjárás szeszélyei sem fogják különleges próbára tenni a német vasúttársaságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×