eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Pokoli mézeshetek: egyik természeti katasztrófából a másikba

"Pokoli mézesheteket" élt át az a svéd pár, amely utazása során az utóbbi idők hat nagy természeti katasztrófájába is belefutott. Hazatérve azt mondták: azt tudták, hogy minden házasság átmegy nehéz időszakokon, de azért erre nem számítottak.

A stockholmi Stefan és Erika Svantröm szokatlan mézeshetei Münchenben kezdődtek, még tavaly decemberben, amikor egy hatalmas hóvihar miatt a város repterén ragadtak.

A kislányukkal utazó új házasok a világ másik felére készültek és meg is érkeztek Ausztráliába, ahol azonnal az ország történetének egyik legerősebb ciklonjába futottak bele. Egy napon át egy bevásárlóközpont padlóján találtak menedéket 2500 más emberrel együtt, miközben kint fákat csavart ki a földből a szél - mesélték.

Azt gondolhatták, hogy most már a gondtalan pihenés és túrázás következhet, és továbbutaztak a szintén ausztráliai Brisbane-be. Ott azonban súlyos árvizek fogadták őket. Sebaj, nyugatnak vették az irányt, Perthbe, ahol viszont bozóttüzek pusztítottak.

A fiatal házasok és a gyermek megpróbálta az élet napos oldalát nézni és folytatta a körutat. Február végén meg is érkeztek az Új-Zélandi Christchurch-be, egy nappal azután hogy a 6,3-es erősségű földrengés nagy pusztítást okozott a városban.

"Az egész úgy nézett ki, hogy egy háborús zóna. A városba nem lehetett bemenni, mert lezárták, így inkább továbbindultunk Japánba" - mesélték.

Tokióban sikerült is eltölteniük néhány kellemes napot, de aztán jött a március 11-i földrengés és a cunami, amely ugyan elkerülte a fővárost, de sokkoló pusztítást végzett az országban.

"Borzalmas volt a rengés. Ide-oda imbolyogtak az épületek" - mondta Stefan Svanström, aki egyébként 2004-ben túlélte a karácsonyi cunamit.

A pár megjegyezte: tudták, hogy minden házasság átmegy viharos időszakokon, de úgy érzik, ők már előre megtapasztaltak mindent. A lényeg, hogy együtt vagyunk és boldogok vagyunk. Az, hogy nem volt szerencsénk az időjárással, meg sem közelíti a valóságot - mondták nevetve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×