eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az Erő veled lenne - ha nem lenne válság

Meglepetésre nem kelt el egy londoni árverésen a Csillagok háborúja filmsorozat egyik legismertebb jelmeze, Darth Vader sisakja és ruhája. A tulajdonos minimum 160 ezer font körüli összeget várt érte, ennyit azonban senki nem volt hajlandó fizetni. Vevőre talált viszont James Bond egyik pisztolya.

Úgy tűnik, hogy ebben a szűkös pénzügyi helyzetben még az Erő sötét oldala sem rendelkezik elég hatalommal. Londonban ugyanis nem talált gazdára a Christie's aukcióján Darth Vader fekete sisakja, páncélja és ruhája. A jelmezről azt mondták, hogy a bemutatási sorrend szerint második Csillagok háborúja film, a Birodalom visszavág forgatására készült - tehát a korábbinál fényesebb és elegánsabb kinézetű volt.

Nagy-Britanniában azonban ezért az összegért - igaz, Londonon kívül - már lakást lehet venni, így valószínűleg nem Vader gonosz mivolta, hanem más pénzköltési lehetőségek tartották vissza a befektetőket.

A Christie's nem volt hajlandó megnevezi az eladót, akiről annyit tudni, hogy amerikai magángyűjtő. A Vader-jelmez miatt azért is csalódottak az aukciós háznál, mert most fordult elő először, hogy az egész jelmezt vitték árverésre.

Szerencsésebb volt egy másik fiktív és jobbára a jó oldalra sorolt mozi hős, James Bond: az aukción 277 ezer fontért kelt el az Oroszországból szeretettel című film reklámozásához használt fegyver. A Walther légpisztollyal az akkoriban Bondot játszó Sean Conneryt fotózták a filmet népszerűsítő plakáthoz 1963-ban. A várt vételi ár 15 és 20 ezer font között volt.

Ki tudja, ha Darth Vader lézerkardját bocsátották volna aukcióra, talán iránta is nagyobb lett volna az érdeklődés...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×