eur:
392.9
usd:
355.6
bux:
72865.31
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Szexvideókkal próbálják lejáratni az ellenzéket

Szex-botrányokkal akarják lejáratni az orosz ellenzéket - állítja a BBC. A Szolidaritás nevű csoport öt aktivistáját látni azokon a videókon, amelyek az utóbbi időben megjelentek az interneten. A rejtett kamerával készült felvételek tanúsága szerint a férfiakat azért csábították el, hogy utána a nyilvánosság előtt megszégyenítsék őket.

Ilja Jasin a Szolidaritás egyik aktivistája különleges akciónak nevezi azt, ami vele és társaival történt. "Több százezer dollárt költhettek rá, legalább négy lakást és négy lányt használtak fel hozzá. 12 embert csaltak csapdába, de az összes videót még nem tették közzé" - mondta Jasin.

Jasin - aki nem nős - azt mondta, hogy két éve ismerkedett meg egy Kátya nevű lánnyal. Moziba és étterembe jártak, és a lány úgy viselkedett, mint bármely más, egyedülálló fiatal. Állítása szerint akkor fogott gyanút, amikor kábítószer és szexjátékok kerültek elő - ezután távozott. Addigra azonban már lefilmezték. Jasinról egy másik klip is előkerült, amelynek tanúsága szerint kenőpénzt ajánlott fel egy közúti rendőrnek. Bár a politikai szerepre törők számára mindez igen kompromittáló, az, hogy a rendőrök pénzt szednek be az autósoktól, orosz mindennapok része.

Jasin, aki a januári, kalinyingrádi ellenzéki tüntetések egyik szónoka volt, nem húzódott azonban szégyenkezve a háttérbe, hanem vizsgálatot követel az ügyészségtől az orosz elnöki csapat két tagjával szemben.

Oroszországban a 31 napos hónapok utolsó napján rendre tartanak ellenzéki megmozdulásokat az alkotmány 31 cikkelyére utalva. Ezeket a rendezvényeket a hatóságok általában feloszlatják. Annak ellenére, hogy a megtoszott ellenzéki erők nem igazán népszerűek, Jasin úgy véli, hogy régi, KGB-s módszerekkel akarják lejáratni annak a tagjait.

Szerelmi csapda kényszerítette távozásra tavaly az uráli Jekatyerinburgban dolgozó brit konzul-helyettest. 1997-ben az orosz igazságügyi minisztert függesztették fel, amikor nyilvánosságra került egy videó, amely szerint egy szaunában hancúrozott fiatal lányokkal. A botrányt csak fokozta, hogy a fürdőt a szervezett bűnbandák vezetői is látogatták.

Tudósítók szerint nem feltétlenül a Kreml kezét kell látni az ügyben, de valószínű, hogy a Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel szimpatizáló csoportok érdeke az ellenzékiek lejáratása. A Nasi és az Ifjú Gárda feladata volt az ellenzéki befolyás visszaszorítása a 2007-es és 2008-as választások előtt. "Most igazolniuk kell, hogy miért is pénzelik őket" - mondta a BBC-nek Andrej Szoldatov, a biztonsági szervezetekkel foglalkozó újságíró. A Nasi ifjúsági mozgalom ugyanakkor tagadta, hogy köze lenne a botrányokhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Amikor hatszorosára drágul az áram, Új-Zéland ezt nagyon benézte

Új-Zélandon súlyos gondokat okozhat a zöldenergiára való túlságosan gyors átállás. Még a nagy szegmenst jelentő vízienergia sem garantálja – az aszályok miatt – a megbízható áramtermelést, ami, egy szakértői vélemény szerint kényszerű áramszünetekhez vezethet. Közben már több üzem bezárt, mert nem tud termelni a magas áramköltségek miatt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×