INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Ferguson füstölög: "Ilyenek a németek"

Infostart / InfoRádió
A 41. percben még három góllal vezetett a Manchester United a Bayern München ellen, és felcsillant a remény, hogy kellő különbséggel nyerhet, és bejut a BL-elődöntőbe. De Robben 16 perccel a lefújás előtt betalált az angol kapuba, 4-4-re alakult az összesített gólarány, és ezzel az idegenben lőtt góllal a német csapat jutott tovább. A meccs után Sir Alex Ferguson a németeket szidta.

A Manchester United skót menedzsere szerint kiprovokálták, hogy játékosát, a nem eléggé tapasztalt Rafael de Silvát kiállítsa a bíró, és így győztek. "Emberelőnnyel könnyű volt" - fortyog Sir Alex Ferguson.

Azt nem sajnálja, hogy a bokaficamból még lábadozó csodacsatárát, Wayne Rooney-t csatába küldte, mert mielőtt az 55. percben, újabb húzódással lesántikált a pályáról, remekül játszott, és részese volt az első két United-gólnak. Aztán egy erős rúgásnál a jobb bokája ismét bevérzett, és kérdéses, vasárnap tud-e játszani a Blackburn elleni bajnoki mérkőzésen.


"Ilyenek a németek" - hajtogatja Sir Alex. Szerinte az még csak elfogadható, hogy Rafael az első félidőben sárga lapot kapott, amikor összecsapott van Bommellel, de Ribéry visszahúzásáért nem kellett volna leküldeni a pályáról. "A Bayern játékosok körülvették a bírót, és kényszerítették a piros lap felmutatására" - így Alex Ferguson.

A Bayern főnöke, Louis van Gaal nem ért egyet kollégájával. Hangsúlyozza, hogy a sárga lap után jobban kellett volna vigyáznia arra, hogy szabályosan küzdjön.

Ferguson füstölgése, miszerint "ilyenek a németek" persze elég különös, mert a Bayern kezdőcsapatában mindössze öt német található.

A brit kommentátorok úgy látják, hogy számítani lehetett Sir Alex morgolódására, mert általában nem bírja elviselni a vereséget. Az az igazság, hogy a Bayern már Rafael kiállítása előtt átvette a játék irányítását - teszik hozzá.


A címlapról ajánljuk