eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
éjszaka hold tópart stég égbolt
Nyitókép: Pixabay

Rekordok sora - Esély sincs az éjszakai felfrissülésre

Pénteken sorozatban harmadszorra dőlt meg az országos hajnali melegrekord.

Folytatódtak a rekordmeleg éjszakák, pénteken sorozatban harmadszorra dőlt meg az országos hajnali melegrekord - közölte a HungaroMet Zrt. szombaton a honlapján.

Azt írták: pénteken a Szeged belterületén lévő meteorológiai állomáson 24,5 Celsius-fok volt a levegő legalacsonyabb hőmérséklete, ami új hajnali melegrekord.

Az erre a napra vonatkozó korábbi rekordot, 24,0 fokot még 1952-ben mérték Budapest Budakeszierdő állomáson, ez az országos mellett a fővárosi hajnali melegrekord is volt péntek reggelig. Akkor ugyanis a fővárosi hajnali melegrekord is megdőlt, mert a János-hegyi állomáson 24,1 fok volt a legalacsonyabb mért hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Elindult az államalapításhoz kapcsolódó ünnepségsorozat

Változatos és izgalmas programokkal várják a látogatókat a Szent István-napi rendezvénysorozat szervezői a nemzet fővárosában: a szombaton kezdődő négynapos, ingyenes fesztiválon a zenei, gasztronómiai és kulturális események célközönsége mellett a családi, illetve gyerekprogramok iránt érdeklődők is megtalálják a számukra legkedvesebb időtöltést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Gyilkos hőhullámok csapnak le Magyarországra, és a helyzet csak egyre súlyosabb lesz

Gyilkos hőhullámok csapnak le Magyarországra, és a helyzet csak egyre súlyosabb lesz

A hőség nemcsak az emberek fizikai, hanem mentális és lelki egészségére is negatív hatással van. Tudjuk, hogy a forróság a csecsemőket és az időseket veszélyezteti a leginkább, de ma már az is nyilvánvaló, hogy a tartós hőstressz az egészséges felnőttekre is kedvezőtlenül hat: csökken a koncentráció és ezzel a termelékenység, miközben emelkedik az agresszió szintje. Nő az öngyilkosságok kockázata, de még zavargások és terrortámadások is nagyobb arányban fordulnak elő, amikor tartósan nagy a meleg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×